Nyheder 2013

Kenyansk dominans ved H.C. Andersen Marathon

23. september 2013 · Jeppe Weinreich

Tre kenyanske løbere kom først over stregen ved søndagens store løb i Odense. Hos kvinderne løb Anne-Mette Aagaard med sejren.

Med 3569 løbere til start på enten den halve eller den hele distance viste H.C. Andersen Marathon i Odense sig igen som et af de største af slagsen herhjemme. På en regnvåd søndag morgen blev først 800 kvinder sendt af sted kl. 9.00 på de 21,1 km. Senere kl. 10 gjaldt det hovedkonkurrencen, og selvom det ikke gik så stærkt som i fjor, hvor den hurtigste maratontid på dansk grund nogensinde blev opnået, var vindertiden af Julius Mutai (KEN) med 2:15,12 dog stadig ganske god. Efter ham fulgte to landsmænd, mens Klaus Haagensen (Aarhus 1900) blev bedste dansker på 4. pladsen.

Anne-Mette Aagaard (Sparta) er efter en fødsel godt på vej tilbage. Med 2:52,19 vandt hun kvindernes løb foran rumæneren Daniela Elena Cirland.

Til næste år kan arrangørerne forvente flere danskere med fremme. H.C. Andersen Marathon 2014 er nemlig af DAF blevet tildelt værtskabet for DM Maraton.