Nyheder 2013

Veteran-VM: Dansk medaljeregn

24. oktober 2013 · Dansk Atletik Forbund

Efter to guld og fem bronze i løbet af den første uge er den danske medaljehøst fortsat med yderligere fem VM-medaljer – heraf tre af guld, hvoraf den ene blev vundet af en debutant!

”Så kom regnen, ikke bare fra oven, men også i form af medaljer. Sol, regn, sol, regn! Meget omskifteligt vejr,” sådan skriver Poul Grenaa i det andet rejsebrev fra World Masters Athletics, som stadig pågår i Porto Alegre i Brasilien.

Efter to guld i den første uge ved Inge Faldager fulgte Hvidovre-kasteren op med en tredje guldmedalje, denne gang i vægtkast (+65). Forinden havde en anden garvet veterankaster, Tom O. Jensen (Esbjerg AM), imponeret ved at vinde diskoskast i klassen over 50 år med 46.72m (1.75kg). Sidst, men ikke mindst kunne en debutant i VM-sammenhæng, Charlotte Fabricius-Rahbek (Bagsværd AC), lettere sensationelt vinde 800 meteren (50+) i 2:22,67 min. efter en seværdig dyst, hvor en polak forsøgte at gå forbi den førende dansker med 150 meter igen.

”Polakken bruger en masse kræfter på at komme forbi i svinget og vælger så at løbe ud i bane to i opløbet, hvor Charlotte fortsætter indenom, hvor der er plads nok til, at hun løber forbi polakken på de sidste meter og kan strække armene i vejret som verdens for første gang,” skriver Poul Grenaa.

Medalje blev det også til for Kirsten Eskildsen-Møller (AAIG) som vandt sølv i højdespring (50+) med 1.44m.