Nyheder 2014

Ekelund viser VM-form ved SM

24. februar 2014 · Jeppe Weinreich

Den danske rekordholder på 400 meter præsterede søndag i Göteborg sin næst hurtigste tid nogensinde.

Nick Ekelund-Arenander (KIF) er i topform her to uger før VM i Sopot (POL). Ved de svenske mesterskaber i Göteborg satte den 25-årige danske rekordholder således sine svenske modstandere til vægs, da han vandt 400 meteren i 46,68 sek. – den næst hurtigste danske tid på distancen nogensinde.

Ekelund – som i svensk sammenhæng starter for Malmö AI - blev presset hårdt på den første omgang af svenskeren Dennis Forsman, som lidt overraskende kunne gå først ud på anden omgang. I mål endte svenskeren dog 0,97 sek. efter det danske VM-håb, som med tiden forbedrede sin egen mesterskabsrekord sat i fjor.

Nick havde et hårdt program i Friidrottens Hus med to indledende løb på 400 meter og ét på 200 meter allerede lørdag. Søndag vandt han sit semifinaleheat på 200 meter i tiden 21,58 sek. – 0,16s fra PR. Finalen valgte han dog ikke at stille op i for at koncentrere sig om 400 meteren.

Den næste uges tid vil Nick tilbringe på en lille træningslejr i Växjö sammen med træner Christian Trajkovski , inden det går løs i Polen fredag d. 7. marts om formiddagen. En evt. semifinale ligger samme dag om aftenen. Fredag bliver også dagen, hvor Stina Troest (Amager AC) skal i aktion på 800 meter.