Nyheder 2014

Maria Sig sejrer i BT Halvmarathon

28. april 2014 · Jeppe Weinreich

Mens der var en dansk vinder hos kvinderne, måtte Lars Budolfsen se sig besejret af to afrikanere ved søndagens halvmaratonløb, der blev afviklet i strålende solskin.

6000 motionsløbere sørgede for at fylde de flotte rammer ud, da den 35. udgave af BT Halvmarathon blev afviklet søndag med start i Lyngby og mål på Rundforbi Stadion.  Som det var tilfældet ved VM i København for fire uger siden, skinnede solen flot, men en temperatur på 18 grader bragte sveddråberne frem på de mange deltagere.

Den tidligere eliteløber Maria Sig Møller - som efter eget udsagn nu bare løber for sjov - var hurtigste kvinde med den udmærkede vindertid 1:17,10. Hun vandt guld tre år i træk fra 2007-2009, da løbet havde status af DM, men måtte ved de to første lejligheder se sig besejret af en kenyansk løber.  I år havde hun imidlertid ingen problemer med at slå den marokkansk-svenske løber Nora Falaki.

Budolfsen nr. 3
Hos mændene var to afrikanske løbere til gengæld for stærke for Lars Budolfsen (Sparta), der dog tog løbet som en hurtig træningstur. William Morwabe fra Kenya løb som den første over målstregen - 12 sekunder foran den lille etiopier Dadi Tesfaye  Beyene, der dagen før havde løbet otte hurtige kilometre som hare ved DM 10000 meter.  Lars Budolfsen havde de første 10 km følgeskab af marokkaneren Cherkaoui Laalami, der efterfølgende tabte pusten og endte halvandet minut efter Budolfsen, hvis bronzetid 1:07,08 var over tre minutter fra den flotte PR, han satte ved IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton.

Med hhv. 15.000, 8.000 og 5.000 kr. var der flotte kontantpræmier til de tre første hos hvert køn.

"Vi kunne mærke konkurrencen fra VM, som samlede 30.000 løbere i sidste måned i København, men tilmeldingstallet er det næsthøjeste i løbets historie. Vi er allerede begyndt at glæde os til næste år," udtaler løbsleder Klaus Kristiansen til BT.

Næste lørdag (3. maj) gælder det DM Halvmaraton, som er indlagt i det store Lillebælt Halvmarathon i Middelfart. DM-startlisten kan ses HER (vælg DM i feltet ’distance’)