Loading...

Nyheder 2014

Rekordstor Skole OL-finale med spændende perspektiver

19. juni 2014 · Henriette Leth Nielsen

Skole OL-finalestævnet 2014 blev skudt i gang tirsdag morgen af Københavns overborgmester Frank Jensen, DIFs formand Niels Nygaard og HKH Kronprins Frederik. Kristoffer Hari tændte den olympiske Skole OL-ild, og knap 2.000 børn fra 4. klasser i hele landet dystede hele dagen om de attraktive Skole OL-medaljer. Kronprins Frederik og Kristoffer Hari varmede op med børnene på dagens første runde.

Tirsdag blev Skole OL-ilden tændt på Østerbro Stadion for den hidtil største Skole OL-finale. De næste fire dage dyster 6.500 børn fra hele landet i løb, spring og kast i en festlig olympisk ramme. Arrangørerne opfordrer skolerne til at bruge Skole OL i endnu højere grad efter sommerferien, når folkeskolereformen træder i kraft.
 
20140617 Skole OL 153 1Ashx
H.K.H. Kronprinsen, der er protektor for Skole OL, Københavns overborgmester, Frank Jensen og DIFs formand, Niels Nygaard bød velkommen til finalestævnet, og Kronprinsen deltog i opvarmningen af børnene sammen med supersprinteren Kristoffer Hari. 
 
Store ambitioner for Skole OL
Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik Forbund (DAF) har sammen med TV2 store ambitioner for Skole OL. Målet for 2017 er, at Skole OL-turneringen har deltagelse af 50.000 børn i de indledende runder og med 10.000 til finalestævnet. TrygFonden og Skolemælk støtter Skole OL. 
”Skole OL-finalen er en fantastisk oplevelse for børnene, hvor de mødes med andre børn fra hele landet i en flot olympisk ramme. Vi håber at kunne motivere endnu flere skoler på at være med i lokale Skole OL efter sommerferien. Skole OL kan bidrage med et engagerende idrætskoncept fuld af kvalitet, som passer perfekt ind i folkeskolereformens store fokus på idræt og bevægelse,” siger DIF’s formand Niels Nygaard. 
Inddrag Skole OL som en del af 'Den Åbne Skole'
Den nye åbne skole indebærer nye undervisningsformer og mere samarbejde med det lokale foreningsliv.
”Vi ønsker at brede Skole OL ud over året i kraft af kortvarige træningsforløb, flere konkurrencer og mulighed for tilpasning til de enkelte skolers rammer. I samarbejde med vores foreninger er dette muligt, og skole-forening-relationen har for atletikken et perspektiv, som rækker langt ud over dette enorme finalestævne,” siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund.
 
Landets skolelærere opfordres til at inddrage Skole OL 2015 i årsplanen for det kommende skoleår. På skoleol.tv2.dk kan man læse mere om undervisningsforløb, træningsidéer, stævneinformation, tilmelding og andet, så lærerne nemt og fleksibelt kan bruge Skole OL til at leve op til skolereformens fokus på fysisk aktivitet. 
 
Skole OL kan afvikles på forskellige måder
Skole OL kan afvikles i perioden 1. september 2014 til slutningen af maj 2015. I lighed med 2014 kan lærerne vælge at deltage i Skole OL 2015 på tre forskellige måder: 
• Idrætstimer på skolen: Læreren kan vælge at gennemføre Skole OL med sin klasse i en dobbelt idrætstime ved at anvende Skole OL-materialet. 
• Skolestævne som afholdes på skolen
• Lokalt Skole OL-stævne, der afholdes i samarbejde med den lokale atletikklub: I maj 2014 afviklede Aalborg, Aarhus, Vejle, Korsør og Roskilde hver et succesfuldt Skole OL-bystævne, som der kommer flere af de kommende år. 
Danmarks Idrætsforbund, Dansk Atletik Forbund og TV 2 står bag Skole OL 2014. 
Skolemælk er sponsor og TrygFonden støtter Skole OL.
Skole OL 2014
I alt deltager ikke færre end 6.500 børn fra 4., 5., 6. og 7. klasser i hele landet i Skole OL-finalestævnet i denne uge. Det er det største antal siden det første Skole OL i 2009.
 
20140617 Skole OL 187Ashx
Til årets finale er 4. klasserne i aktion 17. juni, 5. klasserne 18. juni, 6. klasserne 19. juni og 7. klasserne 20. juni. Der er både individuelle konkurrencer og klassekonkurrencer. Der dystes i 400 m løb, længdespring, kast, sprint, stafetløb, hækkeløb og motionsløb. Motionsløbet til årets Skole OL-finale er i øvrigt Danmarks største børneløb med fællesstart. 
På www.skoleol.tv2.dk under ’Finalestævne 2014’ kan man, se hvor klasserne kommer fra.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund