Loading...

Nyheder 2014

Them og Bech føjet til E-Cup holdet

02. juli 2014 · Jeppe Weinreich

De to maratonløbere Henrik Them og Peter Bech er netop blevet udtaget til Europa Cup’en i maraton, som er indlagt i det kommende EM i Zürich.

Lars Budolfsen (Sparta) og Jesper Faurschou (Herning LK) blev allerede udtaget i april. Nu foreligger så de to andre navne, som fuldender den kvartet, som kommer til at udgøre det danske landshold ved Europa Cup’en på maraton.

De to langdistanceløbere, som sportschef Thomas Bøgh i dag har udtaget, er Henrik Them (Sparta) og Peter Bech (AGF). Sidstnævnte blev i forbindelse med VM Halvmaraton i København siet fra, da det endelige danske hold skulle stilles, men han leverede alligevel en fornem præstation, da han fra motionsfeltet satte PR med 1:06,34 og undervejs slog flere VM-deltagere.

Henrik Them – som var en del af VM-truppen – måtte ved den lejlighed desværre udgå, men senest vendte han tilbage i fin stil, da han i pinsen blev en suveræn vinder af Nykredit Aarhus Halvmaraton.

Europa Cup’en på maraton var tidligere et selvstændigt holdmesterskab, men siden 1994 er det blevet afviklet hvert fjerde år i forbindelse med det store Atletik-EM. 

”VM Halvmaraton for nylig viste, at der er grøde i dansk langdistanceløb, og at en samlet satsning på flere løbere kunne give en effekt. Det er på den baggrund, at vi nu har valgt at stille med et hold,” lyder det fra sportschef Thomas Bøgh, som samtidig glæder sig over, at en ny samarbejdspartner, Boligselskabet Sct. Jørgen og Nykredits fælles løbeklub i Viborg, har muliggjort denne ekstraordinære satsning.

En flot, men svær rute
De schweiziske arrangører har udtænkt en flot og spektakulær maratonstrækning, som dog næppe egner sig til hurtige tider. På den 10 km lange rundstrækning skal deltagerne således fire gange kæmpe sig op ad den samme stejle stigning på ca. 50 højdemeter. Som det var tilfældet ved VM Halvmaraton, er det de tre hurtigste deltagere fra hvert land, som tæller i holdkonkurrencen.

© Copyright Dansk Atletik Forbund