Nyheder 2014

Nordic-Baltic U23: To sølv og en flot PR til Celina Julin

28. juli 2014 · Jeppe Weinreich

2. dag. Den danske indsats ved weekendens mesterskab endte med otte medaljer: 1 guld, 4 sølv og 3 bronze.

På en sjældent hed sommersøndag på Østerbro Stadion lykkedes det for det danske hold at føje to sølvmedaljer til det samlede udbytte. På et tidspunkt så det ud til, at Jakob Dybdal Abrahamsen var på vej til en sikker guldmedalje på 3000 meter forhindring. Svenskeren Blomberg, som havde den bedste PR af alle løbere, syntes en anelse påvirket af varmen, da en let løbende Dybdal godt halvvejs lagde afstand til ham. På den sidste kilometer blev det dog tydeligt, at også Dybdal måske havde forregnet sig en smule. I hvert fald kom norske Harald Kårbø pludselig nede bagfra og gik forbi den tydeligt trætte dansker, der ikke havde kræfter til at tage kampen op og måtte tage til takke med sølv i beskedne 9:09,64 min. – fem sekunder efter nordmanden.

Janne Nielsen tæt på sejr i sidste hug
En anden 1900-atlet, trespringer Janne Nielsen, lignede undervejs i konkurrencen ikke nogen medaljevinder efter tre overtrådte og to ikke særligt vellykkede forsøg. I sidst runde røg hun dog ud på 12.63 meter – bare 2 cm fra den svenske vinder – og sikrede sig dermed en sølvmedalje, som var en lille overraskelse, eftersom to af hendes konkurrenter tidligere i år havde sprunget over de 13 meter.

Flot indsats af Celina Julin
Dagens måske bedste danske præstation stod Celina Julin for. Trods stærke modstandere og ikke den store internationale erfaring lagde hammerkasteren fra Sparta ud med PR 58.08 meter i første runde og øgede i tredje omgang til 58.39 meter. Det rakte dog ikke til nogen medalje i en flot konkurrence, hvor fire af de første seks satte PR, mens vinderen Eleni Larsson (SWE) vandt i mesterskabsrekord 64.99 meter. Med Julins fine resultat (DUR20) er der lagt op til endnu en god duel ved Store DM næste weekend, hvor Meiken Greve (Sparta) skal forsøge at bevare sin plads på tronen.

Den afsluttende 4x400 meter tegnede for mændenes vedkommende ganske interessant. Det danske hold kom godt fra start med gode ture af Festus Asante og Nicolai Hartling. Det nye navn fra Odense, Rasmus Jensen, skiftede til Emil Strøm på sidste tur, og op af den sidste langside lignede det en dansk sølv eller bronze, men i finishen gik de nordiske konkurrenter desværre forbi, og det således blev det til en 4. plads i udmærkede 3:13,65 min. - bare 1,29s fra de sejrende svenskere. Dermed blev det samlede danske udbytte på 1 guld, 4 sølv og 3 bronze. En enkelt mere end i 2012, men kun én af guld mod fire dengang.

Martinsen viser solid form
Blandt de danskere, der stillede op uden for konkurrence, gjorde Andreas Martinsen (1900) det bedst med sin sejr på 110 meter hæk i 13,82 sek. - hans 6. bedste løb nogensinde.

Nordic-Baltic U23 Championship – Østerbro d. 27. juli 2014 (2. dag)