Nyheder 2014

Bube: Jeg kunne smage medaljen

15. august 2014 · Jeppe Weinreich

I et vanvittigt spændende og flot 800-meter-drama løb Andreas Bube sig fredag aften ind på 4. pladsen – sølle 18 hundrededele fra en medalje.

ZÜRICH – Dansk atletik har igen en 800 meter-løber af ypperste klasse. Og hans navn er naturligvis Andreas Bube. To år efter at han vandt sølv ved EM – og med en alt for lang skadespause i den mellemliggende tid – er Bagsværd-løberen for alvor tilbage. Nok endte han i den intense finale lige akkurat uden for medaljerækken, men 4. pladsen i 1:45,21 min. – 0,32 sek. fra PR - var en optimal præstation. Bube gav alt, hvad han havde i sig.

”Det var tæt på. Jeg kunne smage medaljen, men jeg tror ikke, at jeg kunne have gjort det bedre. Der var udsolgt til sidst, mælkesyren overmandede mig simpelthen,” lød det fra Bube efter pragtpræstationen.

Som ventet var det Pierre-Ambroise Bosse, der tog teten fra start. Den franske storfavorit rundede de 400 meter i 50,97 sek., mens Bube først lidt forinden var begyndt at rykke op fra den bagerste plads, han havde indtaget de første 300 meter.

”Aftalen med min træner var, at jeg ikke skulle forcere i starten, ikke brænde krudt unødigt af. Jeg synes, at jeg traf de rigtige valg undervejs.”

Bosse forsvandt
I det sidste sving lå Bube perfekt placeret på en fjerdeplads; herefter rykkede polske Kszczot uimodståeligt stærkt forbi Bosse, der senere forsvandt helt ned på en sidsteplads. Med 50 meter igen lignede Bube en medaljevinder, men irske English havde timet sin finish perfekt og gik forbi Bube, mens den 20-årige sensation Kuciapski skød frem som en raket på sølvpladsen og med sin sølvmedalje i kæmpe-PR 1:44,89 min. kunne sikre Polen en polsk dobbelttriumf.

Ingen medalje, men en tilfreds Bube, hvis popularitet i den danske befolkning utvivlsomt har fået et stort boost de sidste fire dage. DR3 melder således om rigtige flotte seertal til onsdagens semifinale.

”Jeg har overpræsteret i forhold til forventningerne. Ingen havde på forhånd set mig tage en medalje. Formen er god, så jeg vil virkelig gerne have par løb i den næste tid. Jeg skal lige slappe af et par uger, men jeg vil meget gerne løbe i Berlin og Rieti (31. august & 7. september, red.).

Inden han kan slappe helt af, skal han lige løbe en tur på det danske 4x400 meter stafethold, som har fået yderbanen i heat 1 i morgen kl. 16.48.