Loading...

Nyheder 2014

Peer Jensen dansk mester i 50 km kapgang

10. oktober 2014 · Henriette Leth Nielsen

Årets DM i atletikkens længste og mest udholdenhedskrævende disciplin blev lørdag afholdt i Eskilstuna (SWE) sammen med de svenske mesterskaber.

To danskere stillede til start til årets DM i 50 km kapgang. Storfavorit var Andreas Nielsen fra Århus 1900, som på papiret skulle kunne tilbagelægge de 50 km en time hurtigere end veteranen Peer Jensen fra Phønix Vallensbæk.

Men Peer viste sig som den mentalt stærkeste og genvandt sit mesterskab fra 2012 i tiden 5.37.26 (han passerede maratondistancen på 4.41). Andreas valgte at udgå efter 25 km.

Det var ellers ikke den bedste optakt, Peer havde til konkurrencen. Pga. travlhed på arbejdet dagen inden, kombineret med et forsinket fly til Stockholm, nåede Peer først frem til sit hotel kl. 1 om natten. Og da konkurrencen samtidig gjaldt som VM kvalifikations stævne, måtte Peer også lige klare en international opmåling af ruten på 1 km umiddelbart inden start. I en alder af 56 år og 10 måneder er Peer blandt de ældste, individuelle danmarksmestre inden for atletikken.

Som afjoggning valgte Peer at løbe søndagens Eremitageløb (bill.) på 13,3 km på 1.13!

© Copyright Dansk Atletik Forbund