Nyheder 2014

Banesæsonen lukket med ny ungdomsrekord

12. oktober 2014 · Jeppe Weinreich

To 17-årige Blovstrød-piger løb særdeles stærkt ved et lille stævne lørdag i Allerød

Det hører til sjældenhederne, at man sætter dansk ungdomsrekord i sit allerførste stævne på bane. Men det var ikke desto mindre tilfældet, da 17-årige Anna Emilie Møller (Blovstrød) lørdag på Skovvang Stadion i Allerød løb en 5000 meter i flotte 16:28,85 min. Med tiden skar det store talent mere end 16 sekunder af den U18-rekord, som Anna Holm Baumeister satte for ti år siden.

Anna Emelie vakte berettiget opsigt, da hun i juni som et helt ukendt navn løb en 10 km på 34:44 min. ved Københavns Kvindeløb - med bare én ugentlig gang træning. Ifølge Per Le Fevre fra Blovstrød Løverne er træningsmængden nu sat op til tre ture om ugen på i alt 25 km, men det er fortsat basketball, der har førsteprioritet.

Med i løbet, som blev afviklet under perfekte forhold og med support fra sidelinjen af klubbens mange entusiastiske motionister, var klubbens andet store talent i årgang 1997, Louise Rode, der gik efter en hurtig tid på 3000 meteren. Hun fulgte med Anna Emilie og haren Steffen Falch, men gik med 200 meter igen frem og fik noteret flotte 9:48,35 min. – en PR-forbedring på over 16 sekunder - mens Anna på vej mod sin PR fik noteret 9:53,77 som mellemtid.

De to spændende talenter løber allerede igen om to uger, når årets Cross Challenge åbner i Middelfart. Et løb, hvor de begge har gode muligheder for at kvalificere sig til NM Cross.