Loading...

nyheder 2014

Gwangju kalder til Universiade

15. oktober 2014 · Jeppe Weinreich

Sydkorea er i 2015 vært for det gigantiske arrangement, som hvert andet år giver en flok danske atletikfolk en oplevelse for livet. Er OL- og VM-kravene en tand for skrappe, så udgør Universiaden et godt alternativ. Derfor bør interesserede allerede nu tage Gwangju 2015 med i sæsonplanlægningen.

I 2013 var der 10.000 studerende fra 170 lande, som dystede i russiske Kazan. Når Gwangju i Sydkorea åbnes til næste sommer, så regner arrangørerne med 12.000 sportsfolk fordelt på 21 idrætsgrene. Jo, Universiaden er en på alle måder stor begivenhed, selvom den i Danmark ikke har helt samme bevågenhed som i andre dele af verden. Dansk atletik er da som regel repræsenteret med en lille trup, og det bliver også tilfældet, når legene starter den 3. juli.
 
Steffen Jørgensen – dansk mester på 400 meter i 2005 – deltog selv i Bangkok 2007 og har i de tre efterfølgende udgaver af Universiaden fungeret som holdleder. Det bliver også tilfældet til næste år.

”Gwangju 2015 bliver min femte Universiade. Det har utvivlsomt været min største sportslige oplevelse som aktiv. Arrangementets størrelse, niveau og stemning er ubeskrivelig og har givet mig minder, som er svære at beskrive med ord. Det er unikke oplevelser, som nok kun kan matches af OL - men til Universiaden er kravene lidt mere menneskelige,” fortæller Steffen Jørgensen, der til daglig er sprinttræner i Hvidovre AM.

Arrangementet starter med en åbningsceremoni af olympiske dimensioner den 3. juli og varer indtil afslutningsceremonien den 14. juli. Atletikken er – som ved OL - den største idrætsgren, og den afvikles i dagene 8-12. juli. 

Tre krav 
For at kunne være med skal man være studerende og endnu ikke fyldt 28 år. Derudover er der nogle sportslige krav, som er væsentligt mere menneskelige end de, der gør sig gældende ved VM og OL. Kravene foreligger ikke endnu, men de forventes at ligge tæt på kravene fra 2013, som kan ses HER.

”På trods af at kravene ikke er alt for skrappe, så er det sportslige niveau at sammenligne med EM. F.eks. blev mændenes 100 meter vundet i 10.00 sek. i Kazan. Der er dog ingen grund til at frygte at falde igennem - hvis man har klaret kravet, kan man godt gøre sig i konkurrencerne,” forklarer Steffen Jørgensen.

Opfylder man kravene, er det reelt kun det økonomiske, som kan være en forhindring. DAF yder ikke tilskud til turen, og da det ikke er billigt at flyve til Sydkorea, vil Steffen Jørgensen anslå, at det løber op i 10.000-12.000 kr. 

”Det beløb inkluderer så fly, akkreditering, samt kost og logi. Derfor er det en god idé allerede nu at begynde at spare sammen.”


Hvis man er interesseret i at deltage og gerne vil høre mere, skal man skrive en mail til Steffen (
 mail@steffenjorgensen.com ). Tilkendegivelse om deltagelse (ikke bindende) skal ske senest d. 1. april. Efterhånden som der kommer mere info, vil han så sørge for at sende mails ud til alle interesserede.

Man kan hente meget mere info på www.universiade.dk og på Facebook gruppen HER.


Foto: Sara Slott Petersen vandt ved Universiaden i 2009 bronze i ny dansk rekord. Her ses hun ved Universiaden to år senere. (Jon Yde Bentsen) 

© Copyright Dansk Atletik Forbund