Nyheder 2014

Hesselbjerg imponerer i USA

17. november 2014 · Jeppe Weinreich

Sparta-løberen leverede fredag sin hidtil bedste præstation i cross, da han ved Regionals i Kentucky blev nr. 5.

Eastern Kentucky University kunne fredag på hjemmebanen i Louisville kvalificere sig til NCAA-finalen i cross. Stærkt medvirkende til, at holdet nu går videre til den landsdækkende finale, var Ole Hesselbjerg, der med en placering som nummer fem ud af 231 startende var holdets bedste. Ved det tilsvarende løb i fjor kom den danske mester på 3000 meter forhindring blot ind som nr. 21.

Dybdal og Hesselbjerg hhv. nr. 3 og 6 fra venstre.

For fire år siden havde holdet fra Kentucky stadig den første finale til gode. Med fredagens kvalifikation er det nu fjerde år i træk, at de når så langt. Tidligere har bl.a. Thijs Nijhuis, Mads Tærsbøll og Jeppe Harboe bidraget til holdets succes.

Mens Hesselbjerg er i gang med sin tredje og sidste sæson på holdet, er 1900-løberen Jakob Dybdal Abrahamsen først kommet til i år. Som ”Freshman” kom han ved samme løb i mål som holdets sjettehurtigste på en 55. plads lidt over et minut efter Hesselbjerg.

NCAA-finalen afvikles på lørdag i Terre Haute, Indiana.