Loading...

Nyheder 2015

Høje spring ved DMU-Øst

19. januar 2015 · Jeppe Weinreich

Den travle weekend i Ballerup Super Arena bød som altid på mange gode dyster. Specielt højdespringerne var i hopla.

Der blev målt op og taget tid i den helt store stil i Ballerup den forgangne weekend. Godt 1500 resultater blev på to dage registreret af mere end 500 deltagere, og de står at læse her på databasen Mars-Net.dk. Og om kort tid vil de alle (med undtagelse af de 10-11-åriges noteringer) finde vej til ranglisterne på www.statletik.dk
 

De tørre, nøgterne tal røber kun en smule om flere spændende dyster. Og dem var der rigtig mange af ved stævnet, som for mange af de yngste var en debut ved et rigtigt mesterskab. 

Skal nogle højdepunkter fremhæves, så var det højdespring, hvor der blev sat adskillige personlige rekorder. Lørdag var det pigerne, som sprang, og her imponerede Karla Schärfe (Sparta) ved i 12-års klassen at forbedre sig til 1.50 meter. Et par timer efter kunne Laura Nørrung Poulsen (Sparta) gøre det samme i 14-15 års klassen med 1.66 meter. Og senere var det ganske tæt på, at en tredje spartaner, Rikke Andersen, hos de 16-17 årige var kommet over 1.73 meter. Nu sluttede hun på 1.70 meter. Søndag var det drengenes tur til at springe højt, og igen var der flere personlige rekorder, toppet af Kenneth Pedersen, som hos juniorerne tre gange forbedrede sin PR og til sidst kom over 2.00 meter – ny klubrekord i Greve Atletik.



Stærke tider af Maria Selck
Felterne i juniorklassen (18-19) var generelt tyndt besatte. Til gengæld så det fint ud hos de 16-17 årige piger, hvor det i stige
nde grad er lykkedes at holde fast i talenterne. Højt niveau var der her på pigernes 60 meter, hvor alle medaljetagere for første gang kom under de 8,00 sekunder: Maria Selck 7,86s (foto th), Emma Beiter Bomme 7,93s og Anne Sofie Kirkegaard 7,98s (indl. 7,96s). Førstnævnte leverede søndag endnu et stærkt resultat med en stor PR-forbedring på 60 meter hæk til 8,88 sek.

U18-rekord af Thea Jensen
En enkelt ungdomsrekord faldt om lørdagen, da Thea Jensen (Hvidovre AM) i kuglestød nåede ud på 14.62 meter (3kg). Selvom hun i sommer stødte over 15 meter, tæller noteringen som indendørs U18-rekord. 

På medaljelisten havde Sparta sin hidtil største ”høst” med 126 medaljer – heraf 52 af guld. Arrangørklubben Ballerup AK gjorde det ligeledes flot med 40 medaljer foran Greve Atletik, der nåede op på 26 stk. Slagelse Delta kom ind på 4 pladsen, mens Holte Atletik også er på vej frem med 10 af slagsen. Med på listen kom minsandten også Ganløse TRI-Center med to bronze – så vidt vides de første nogensinde.

© Copyright Dansk Atletik Forbund