Nyheder 2015

E-Cup Cross: Fin indsats af Sparta

01. februar 2015 · Jeppe Weinreich

Juniorerne Andreas Lindgreen og Josephine Thestrup sørgede for de bedste danske placeringer ved søndagens crossløb i Spanien.

Vejret i Guadalajara var søndag mere dansk end spansk. 3-5 graders varme, en kold blæst og dertil en svær og mudret rute. Om det var de hjemmevante forhold, som gjorde sig gældende, skal være usagt; under alle omstændigheder repræsenterede Sparta de danske farver på fin vis.

De største forventninger var der på forhånd til Mads Tærsbøl i seniorklassen. Den nybagte danske mester lagde i det skrappe felt meget hårdt ud og var med blandt de 10-20 første. På den sidste tredjedel af de i alt 10 km måtte han dog betale for sit hårde udlæg og gled adskillige pladser ned – til en 38. plads. Jeppe Harboe er igen begyndt at vise de gamle takter frem, og han kunne på de sidste meter gå forbi Lars Budolfsen. De to sluttede dermed på 45. og 46. pladsen, mens Mads Boesen og Michael Jeppesen (som erstattede Michael Nielsen) blev hhv. 58. og 66. I holdsammenhæng blev det til en 10. plads ud af 18 hold.

Toppræstationer af Lindgreen og Thestrup
Hos de mandlige juniorer viste Andreas Lindgreen at han går en stor sæson i møde. Trods den for ham lange distance på 6 km gik han frisk fra start og lå længe med i førerfeltet, inden han faldt lidt ned til sidst. Facit blev dog en fin 14. plads og en placering som den næstbedste i sin årgang (1998).

”Andreas løb bare helt fremragende,” lyder dommen fra træner og holdleder Kim Birk, der fortæller, at Andreas p.t. er på efterskole og følgende kun træner udholdenhed.

Seks pladser efter Lindgreen fulgte Emil Holm, mens de helt unge debutanter Malthe Nielsen og Viktor Hastrup som hhv. 44 og 45 medvirkede til holdets 9. plads. En placering, som med lidt held kunne have heddet nr. 6 i den jævnbyrdige konkurrence.

Netop en 6. plads blev juniorpigernes placering. Stærkt medvirkende til det fine resultat var Josephine Thestrup der efter at have været syg op til EM Cross, nu kunne vise et helt andet niveau med en individuel 8. plads på den 4 km lange strækning. Efter hende kom Clara Kall - i hendes internationale debut - ind på en udmærket 26. plads lige foran 800-meter-løberen Maria H. B. Andersen.

”Jeg er bestemt tilfreds med holdenes indsats. Specielt for mange af de unge var det en rigtig god international erfaring, som de gjorde sig,” slutter Kim Birk.