Universiade – Gwangju (sidste dag)

Thijs topper den danske indsats med flot 4. plads

12. juli 2015 · Jeppe Weinreich

Det atletikmæssige højdepunkt ved dette års Universiade – set med danske briller – skulle komme til sidst. På 5000 meteren lykkedes det nemlig Thijs Nijhuis at løbe en 4. plads hjem med tiden 14:12,83 min. i en finale, hvor den afrikanskfødte aserbajdsjaner, Hayle Ibrahimov, tidligt i løbet splittede feltet ad med et temposkift, som ingen kunne gå med på. Sølv- og bronzemedaljerne skulle også vise sig at være for langt væk for Viborg-løberen, der til gengæld kunne vinde spurten, da en gruppe på fire løbere på opløbsstrækningen kæmpede om 4. pladsen.

Med det flotteløb skriver Thijs Nijhuis sig ind blandt de bedste danske atletikpræstationer ved Universiaden i nyere tid. Chrstina Scherwin vandt sølv i spydkast i 2003 – også i Sydkorea (Daegu), mens Sara Slott Petersen løb en bronze hjem på 400 meter hæk i Beograd 2009 - og en 4. plads to år senere i Kina. I Izmir 2005 blev det ligeledes til en 4. plads for trespringer Anders Møller.

Ærefuld 6. plads til Nick R. Jensen
En ærefuld 6. plads blev det til for Nick R. Jensen, da han en time inden Thijs’ løb var med i 800 meter finalen. Løbet formede sig godt for Nick med en relativt langsom første omgang på 54,56 sek. Sparta-løberen lå fornuftigt placeret på inderbanen midt i feltet, men da tempoet blev skruet op efter de 600 meter, kunne han trods alt ikke følge de bedste til dørs og kom i mål små to sekunder fra en medalje i tiden 1:50,95 min.