Anne Sofie Kirkegaard kommer ind efter den amerikanske storfavorit. (© Getty Images for IAAF)'

Ungdoms-VM – Cali 1. dag (aften)

Anne Sofie sikkert i semifinalen efter dansk U18-rekord!

15. juli 2015 · Jeppe Weinreich

Sparta løberen bekræftede sin topform, da hun i nattens indledende heat på 400 meter hæk var næstbedst af alle med 58,08 sekunder. Trods endnu en stærk tid blev semifinalen på 100 meter endestation for Simon Hansen.

I fjor vandt hun bronze ved Ungdoms-OL i Kina, og nu kan Anne Sofie Kirkegaard meget vel være på vej mod endnu en stor finale. Onsdag nat viste den 17-årige Sparta-løber nemlig sin klasse, da hun på 400 meter hæk løb i mål på en 2. plads i sit heat i 58,08 sek. Dermed skar hun mere end et halvt sekund af den U18-rekord, som hun satte ved førnævnte finale sidste sommer. Anne Sofies heat blev vundet sikkert af storfavoritten Sydney McLaughlin (USA) i 56,81 sek., men i de andre heat var der ingen, der overgik danskerens tid.

Med den nye rekord er Anne Sofie placeret som suveræn 1’er i Europa og nr. 7. i verden. Af de seks, som overgår hende, er fire med i semifinalerne, som afvikles torsdag aften 20.30 dansk tid. Her møder Anne Sofie igen favoritten McLaughlin i det første heat, hvor de to er placeret på hhv. bane 3 og 4.

Simon Hansen – fjerdehurtigste europæer
Efter sine forrygende 10,57 sek. om formiddagen stod Simon Hansen om aftenen i semifinalen på 100 meter. Trods en modvind på 1,2 viste den 17-årige 1900-sprinter, at formiddagens tid ikke var noget feberløb. Med 10,65 sek. løb han således sin næst hurtigste tid nogensinde, hvilket dog ikke var nok til en plads i finalen. Han endte som nr. 5 i sit heat og på en samlet 14. plads – endda som fjerdebedste europæer, kun slået af en tysker og to briter. Finalen blev vundet af den japanske favorit Sani Brown i mesterskabsrekord 10,28 sek. Fredag gælder det så 200 meteren, som måske ligger endnu bedre til Simon.

2 x PR til Bjerremand på 1. dagen
Efter en udmærket start i tikampens første to øvelser gik det skidt for Jonas Bjerremand i kuglestød, hvor han med 10,50 meter var knap to meter fra sit bedste. Med 1.90 meter i højdespring og ikke mindst en meget stor PR-forbedring på 400 meter til 51,24 sek. fik han dog rettet op på det tabte. 3364 point efter 1. dagen – 47 point færre end i PR-serien fra NM i Tårnby - giver ham en placering som nr. 22 ud af 26 startende.

Den danske ungdomsmester i kuglestød, Marcus Thomsen, der stiller op for Norge, men som har lært at støde kugle i Aarhus, sluttede som nr. 11 i finalen med 19.16 meter (5kg) – lidt over en halv meter fra PR. Finalen havde et højt niveau med bronze til svenske Wictor Petersson på 21.56 meter.

Torsdagens program
Seks nye navne skal i aktion torsdag, og for alles vedkommende bliver det i formiddagens session, med mindre at et par stykker overrasker stort og klarer sig videre. Jonas Bjerremand fortsætter sin tikamp, mens Anne Sofie skal forsøge at løbe sig i finalen på 400 meter hæk. Altså otte navne i aktion.

Dagens program
16.30 Tikamp 2. dag (110 meter hæk) - Jonas Bjerremand
16.35 Kuglestød kval. - Thea Jensen (gruppe A – finalekrav 16.50m)
16.55 3000 meter indl. - Andreas Lindgreen (Heat 1 af 2. Fem bedste videre + 5 bedste tider fra de to heat)
18.22 100 meter indl. - Emma Beiter Bomme (Bane 7 i heat 8/8 – 1&2 videre + 8 bedste tider til semi)
19.05 800 meter indl. - Mia H. Mørck (heat 1 – 3 første +4 hurtigste tider)
19.29 800 meter indl. - Helene Gottlieb (heat 4/4)
19.59 110 meter hæk indl. - Simon Traoré (heat 3, bane3 – 4 første + 4 hurtigste tider til semi)
20.30 400 meter hæk semi – Anne Sofie Kirkegaard (heat 1, bane 3)