Loading...

Fra CAG 2014. (Kim

Copenhagen Athletics Games - 5. august

Danske topnavne som hovedaktører på Østerbro

29. juli 2015 · Jeppe Weinreich

Dansk atletiks store succes skaber øget interesse om det internationale stævne d. 5. august, og selvom programmet endnu ikke er helt på plads, er tegningen til en stor aften der allerede.

Med foreløbig fire rekordforbedringer i år er Sara Slott Petersen i gang med en drømmesæson. De flotte præstationer er alle opnået i det store udland, men onsdag d. 5. august bliver det på hjemlig grund, at dansk atletiks hotteste navn sætter sig rette i startblokken. Og det bliver ingen walkover for den nordiske rekordholder, der kan se frem til at møde en hækkeløbskollega i verdensklasse, nemlig Georganne Moline fra USA, som blev nr. 5 ved OL i London.

”Vi forsøger hvert år at matche de bedste danskere med gode udenlandske navne. Med Sara Slott Petersens indtog i den absolutte verdensklasse har det imidlertid ikke været nogen nem opgave. Men med engagementet af Moline er det lykkedes, og det bliver et brag af en duel. Publikum kan godt begynde at glæde sig,” lyder det fra stævnechef Henrik Paulsen.

Den 25-årige Georganne Moline fik sit helt store gennembrud i 2012, hvor hun sluttede som nr. 5 i OL-finalen på 400 meter hæk. Det var den – hvide – amerikaners første optræden uden for USA, men selvsagt ikke den sidste. Siden har hun været en fast del af Diamond League og har i år sejret i Rom, mens det i Oslo og senest i London blev til en 2. plads. Hendes personlige rekord fra 2013 lyder på 53,72 sek. – lidt over et kvart sekund hurtigere end den nordiske rekord. Allerede torsdag aften møder de to hinanden i Stockholm.

Drømmeduel på 400 meter
På mændenes 400 meter er det lykkedes at få et møde op at stå mellem den danske rekordholder Nick Ekelund-Arenander (Sparta) og den nykårede junioreuropamester Benjamin L. Vedel (Aalborg AM). De deler 1. pladsen på den nordiske rangliste med 46,01 sekunder, så selvom Nick Ekelund-Arenander ikke har tabt til en dansker på distancen siden 2010, ligner det et fuldstændig åbent opgør. Og de to danskere får særdeles god modstand, bl.a. i skikkelse af briten Jarryd Dunn, der vandt ved EM Hold i Cheboksary tidligere på året med PR 45,09 sek. Faktisk er den foreløbige startliste så god, at A-finalen kan komme til at bestå kun af sub46-løbere – med undtagelse af Benjamin L. Vedel.

Hartling
Med to danske rekorder i år og en bronzemedalje ved EM U23 har Nicolai Hartling (Sparta) haft en forrygende sæson. Kan han gå under de magiske 50 sekunder på 400 meter hæk? Modstand kommer han i hvert fald ikke til at savne. Den britiske mester Niall Flannery står nemlig på startlisten, og han løb for bare to uger siden 49,23 sek. i Madrid og har desuden en PR fra i fjor på 48,80 sek. Også Adam Durham fra USA, som p.t. er nr. 23 i verden med 49,20 sek., udgør en anden verdensklasseløber. VM-kravet for Hartling lyder på 49,50 sek., men en lidt langsommere tid kan evt. via det nye kvotesystem vise sig at være nok.

Flere jagter VM-krav
Med DM som sidste chance for VM-kvalifikation udgør CAG en næstsidste mulighed. Blandt dem, der håber at sikre sig billetten, er bl.a. Andreas Martinsen (1900), som på 110 meter hæk møder bl.a. sidste års vinder af CAG, Sebou Kaba fra Canada, samt amerikaneren Jarrett Eaton, som i sidste uge var tæt på sin PR med 13,45 i Schweiz.

3000 meter forhindring er sat på programmet, så arrangørklubbens Ole Hesselbjerg kan jagte sin chance for en VM-billet. Kravet lyder på 8:28,00 min., men igen kan lidt mindre vise sig at være nok. Rasmus W. Jørgensen jagter i stangspring også den spinkle chance for en VM-billet, og han får selskab af den interessante brite, 17-årige Adam Hague, som vandt guld ved Junior-EM og har sprunget 5.60 i år.  

Kipketer Tribute
Andre interessante ting er længdespringsduellen mellem de to spartanere Andreas Trajkovski og Benjamin Gabrielsen, og som altid sluttes der af med en 800 meter-tribut til Wilson Kipketer. Her er Andreas Bube (Bagsværd AC) med foruden Nick R. Jensen (Sparta), der senest gjorde det flot med en 6. plads ved Universiaden og altid gør det godt ved CAG. Andreas Bueno (1900) gør her ligeledes en sjælden start på distancen.

Så alt i alt er der lagt op til en flot aften på Østerbro Stadion, hvor arrangørerne de seneste tre år har kunnet byde på godt vejr. Forhåbentlig sker det igen.

Og så udelukker stævnechef Henrik Paulsen ikke, at der kan dukke et stort navn op i de kommende dage.

Se en foreløbig startliste HER

© Copyright Dansk Atletik Forbund