(foto Kim Gudmand)

Copenhagen Athletics Games

Sara Slott sejrer overraskende suverænt

05. august 2015 · Jeppe Weinreich

Det danske hovednavn skuffede ikke sine fans, da hun onsdag aften på Østerbro demonstrerede sit nye internationale niveau. Andreas Trajkovski stod for aftenens anden danske sejr, mens Andreas Martinsen var tættest på en dansk rekord. To gamle stadionrekorder blev dog forbedret..

Sara Slott Petersen løb ikke bare sikkert med sejren ved onsdag aftens Copenhagen Athletics Games. Dansk atletiks nye verdensstjerne løb også med al opmærksomheden, da et stort presseopbud og autografjægere efter løbet omringede hende. Vindertiden 55,52 sek. var et stykke fra det niveau, som hun har vist på det seneste, men en drilsk modvind på den modsatte langside satte desværre et præg på alle rundbaneløb. Det her handlede om sejren – den syvende i ni starter denne sæson. Amerikaneren Georganne Moline skuffede med en 4. plads og måtte overraskende se sig besejret af Stina Troest, der på 3. pladsen til gengæld viste VM-form med 56,58 sek. - se DR's klip med Sara

400 meter-duel fusede ud
Det imødesete danskeropgør på 400 meter fusede desværre ud, da Benjamin L. Vedel (Aalborg AM) trak sig kort før start. Ømhed i akillessenerne var grunden, og den nykårede junioreuropamester så ingen grund til at satse og blive skadet. En beslutning, som sportschef Piotr Haczek også bifaldt. En start ved DM næste weekend er dermed også tvivlsom. Nick Ekelund-Arenander (Sparta) blev nr. 4 i 46,61 sek. – et stykke fra sit bedste, men igen: forholdene var ikke til hurtige tider.

CAG_Trajkovski
Andreas Trajkovski (foto: Kim Gudmand)

Trajkovski tilbage med flot sejr
Til gengæld blev der sprunget helt op til det bedste i længdespring, hvor Andreas Trajkovski (Sparta) satte tingene på plads med 7.82 meter. Det ville have været en tangering af den tre år gamle PR, men vinden var 2,2 m/s. Dermed fik Trajkovski revanche for nederlaget ved EM-U23 til Benjamin Gabrielsen (Sparta). Sidstnævnte kunne dog ikke være utilfreds, for han satte PR med 7.76 meter (+1,7), og dermed kan revanchen ved DM godt gå hen og blive et højdepunkt ved mesterskaberne i Aarhus på søndag.

To stadionrekorder
Et af aftenens højdepunkter var mændenes 110 meter hæk, hvor Andreas Martinsen (1900) med 13,59 sek. blot var 0,04 sek. fra en dansk rekord. Havde det ikke været for et par væltede hække hen mod slutningen, havde stævnet fået en dansk rekord. Nu var de tre første løbere til gengæld alle under den gamle stadionrekord (13,65 sek.) i et flot og spektakulært løb. Sekou Kaba, Canadas kommende VM-deltager, imponerede med 13,47 sek. – den hurtigste tid på dansk grund siden 1988.

Martinsen_CAG
Andreas Martinsen flankeret af Eaton og Kaba. (foto: Kim Gudmand)

Den anden stadionrekord faldt på 3000 meter forhindring, hvor den sydafrikanske mester Dikotsi Lekopa sejrede i 8:32,21 min. Ole Hesselbjerg lå helt fremme i starten af løbet, men faldt langt ned i anden halvdel af løbet og sluttede som nr. 7 – langt fra PR eller VM-krav.

Bube stivnede
Aftenen kunne være slut på flot og forløsende vis med en dansk sejr i Wilson Kipketer Tribute 800m, hvor et stort felt på 13 løbere og en hare var på plads. Andreas Bube – som vandt løbet i 2011 og 2012 – lå godt placeret ved 600 meter, og da han rykkede på den sidste langside, steg publikums forventning hørbart. Det lignede en sejr, men Bagsværd-løberen stivnede en anelse med 50 meter igen, og hele fire løbere gik forbi ham til sidst med Qatars Jamal Hairane som vinder i 1:47,50 min. Bare 0,08 sek. skilte de første fire løbere ad. Bube fik noteret 1:47,78 min. på 5. pladsen.