Store DM - søndag (1)

Sara Slott slår sin mesterskabsrekord

09. august 2015 · Jeppe Weinreich

De tre kommende VM-deltagere var søndag i aktion for sidste gang inden VM.

Der var ingen tvivl om, hvem hovednavnet var ved søndagens DM-konkurrencer på et solbeskinnet Aarhus Stadion. Sara Slott Petersen fik det entusiastiske hjemmepublikum helt op at stå, da hun løb de sidste meter i mål som suveræn vinder af 400 meter hæk. Tiden 55,56 sek. var ny stadionrekord (og mesterskabsrekord) og bare 0,04 sek. fra den tid, hun præsterede ved Copenhagen Athletics Games i onsdags.

”Jeg er noget overrasket over tiden, for det går galt med skridtrytmen efter den 8. hæk. Så da jeg kommer i mål, regner jeg egentlig bare med 56,5 eller noget i den stil. Så det er jo kun positivt, at jeg alligevel løber så hurtigt,” lyder det fra Sara Slott Petersen, der dermed vandt sin 12. DM-titel, men den første på hjemmebanen, efter at hun i 2001 som 14-årig tog sølv.

Stina Troest (Amager AC) vandt mesterskabernes vel nok mest sikre sølvmedalje i den for hende beskedne tid 57,49 sek. Det bliver med sikkerhed langt hurtigere ved VM, hvor der løbes indledende d. 23. august.

Martinsen misser målet trods mesterskabsrekord
Hækkollegaen fra arrangørklubben var også god for en mesterskabsrekord, da han uden modstand sejrede i 13,68 sekunder. Dermed viste han igen sit høje niveau, men vindertiden var 0,13 sek. fra hans danske rekord og lidt længere fra VM-kravet.

110m hæk
(Foto: Lone Dybdal)

”Det var fantastisk at se så mange på tribunen, men det var svært at klare VM-krav uden stærkt modstand,” lød det fra Martinsen, som stadig håber på en spinkel chance for at komme med til VM via det nye kvotesystem.

”Det er svært at vide, hvor stor chancen er for, at der kommer tilstrækkeligt mange afbud, men jeg håber da på den,” siger Martinsen. Når han det ikke, vil det i givet fald være første gang i historien, at 13,55 sek. - som hans danske rekord lyder på – ikke er nok til OL eller VM.

Bube vinder legende let
Andreas Bube (Bagsværd AC) viste, at han er i en klasse for sig, da han vandt 800 meteren med en margin på over to sekunder ned til Nick R. Jensen (Sparta) 1:50,38 mod 1:52,45 min. Sidstnævnte løb sin chance, da han stak af med 200 meter igen, men Bube hægtede sig bare på og viste på de sidste 100 meter, hvorfor han tilhører international klasse. Efterfølgende kørte han de to km ud til Viby Stadion for at løbe 3x400 og 3x200 meter intervaller!

”Det mindede lidt om et træningspas i dag. Men jeg kan sagtens bruge løbet til noget, da jeg i dag fortsat skulle være mentalt indstillet hele vejen på navigere i feltet. Også selv om det i Beijing bliver på et andet niveau,” lyder det fra Bube, der i modsætning til sølvvinderen ikke havde to 1500 meter-løb i benene fra lørdag.

Onsdag rejser han sammen med de to andre VM-deltagere til precamp i Japan.