Nick Ekelund-Arenander vinder 200 meteren - en af søndagens mange flotte finaler. (Lone Dybdal)

Store DM - søndag (3)

Nick og Mette tog for sig af medaljerne

10. august 2015 · Jeppe Weinreich

Med fire titler gentog Nick Ekelund-Arenander bedriften fra i fjor. Men med fem medaljer – dog ”kun” to af guld – blev han faktisk overgået af Mette Graversgaard fra arrangørklubben.

Lørdag løb han den anden tur for Spartas vindende kvartet på 4x100 meter, mens han samme dag alene sikrede sig titlen på 400 meter. Søndag var Nick Ekelund-Arenander (Sparta) så igen på guldjagt – med fuld gevinst. Først vandt han en af DM-historiens bedste 200 meter-finaler i den stærke tid 21,07 sek. (+1,5) og slog dermed mesteren fra 100 meter Morten D. Madsen (Skive AM) klart med hele 0,28 sek. Herefter løb han anden tur for Spartas 4x400 meter hold, der uden Nicklas Hyde sejrede i 3:13,51 min.

”Jo, det var et godt DM for mit vedkommende, så jeg er rigtig tilfreds. Og det var et virkelig fedt arrangement,” lyder det fra den 26-årige løber, som efter deltagelse ved VM i 2013 denne gang må blive hjemme.

”Det har været en lille mellemsæson for mig. Der er nogle ting, som jeg skal hjem og arbejde med, selvom hurtigheden er ved at indfinde sig.” – se interview HER.

Fem medaljer til Graversgaard
Mette Graversgaard var den store overraskelse i 2013 med to titler for Hvide Sande på 100 meter hæk og 200 meter. Skiftet til Aarhus 1900 det følgende år gav ikke den ventede fremgang – før i år, hvor hun har fået et gennembrud og bl.a. havde fire starter i den succesrige landskamp i Bulgarien.

Graversgaard
Graversgaard modtager sin guldmedalje på 200 meter af Karen Gydesen, der vandt samme distance tilbage i 1992. (Lone Dybdal)

Efter en lille skuffelse på lørdagens 100 meter, hvor hun måtte nøjes med bronze, vendte den 20-årige vestjyde stærkt tilbage søndag med guld på 100 meter hæk i 13,85 sek. (+1,0) og 200 meter i 24,76 sek. (-1,3). Førstnævnte tid var bare 0,01 sek. fra PR og samtidig den hurtigste vindertid i over 20 år.

Med sølv og bronze på hhv. 4x100 og 4x400 meter kom hun altså op på fem medaljer i alt (2 guld, 1 sølv, 2 bronze).