Kom til Løberseminar og få ny inspiration
14. oktober 2015 · DAF
Årets Løberseminar kan byde på et særdeles flot program, hvor bl.a. Sara Slott Petersen og hendes træner Mikkel Larsen holder foredrag. Et anden stor kapacitet på plakaten er professor Bente Klarlund Pedersen. Sidste tilmelding er den 1. november.
Dansk Atletik Forbund, DGI Løb og Syddansk Universitet arrangerer Løberseminar 2015. Det foregår søndag den 8. november på Syddansk Universitet i Odense.
Se program her.
Tilmeld dig her.
Bemærk at der til de fleste praktiske sessioner er en begrænsning på 50 deltagere og enkelte lidt færre. Her gælder først til mølle.
I år kan vi præsentere:
Overlæge og professor Bente Klarlund Pedersen, som i foredraget Løb dig sund og glad guider os igennem den nyeste viden inden for sundhed, kost og motion set fra motionsløberens perspektiv. Vi vil komme omkring en masse af de spørgsmål vi som begynder- eller motionsløbere ofte stiller os selv, og få Bente Klarlund Pedersens interessante og nuancerede svar på om det er sundt at løbe, hvilke retningslinjer man bør følge når man skal i gang, samt tips til hvordan man holder sig motiveret. Få også forklaringen på, hvorfor det er farligere at være tyndfed frem for lidt buttet og aktiv, og få Bentes input til om du kan spise dig i form.
Sara Slott Petersen og træner Mikkel Larsen, som både afholder et foredrag og efterfølgende – eksklusivt, kun 25 pladser – en træningssession. Få historien om Sara Slotts vej fra talentfuld ungdomsløber til Danmarks aktuelt mest højprofilerede atletikudøver - og en af de bedste gennem tiderne - fra hende selv og hendes mangeårige træner, Mikkel Larsen.
Sara Slott startede til atletik som 13-årig i 2000 og allerede dengang var hun et umiskendeligt talent. Men hvor utallige udøvere undervejs enten har tabt interessen, er løbet ind i en uendelig række af skader eller af andre årsager har stoppet karrieren, har Sara Slott holdt ved, og i denne sæson nåede hendes karriere sit foreløbige højdepunkt, da hun blev nr. 4 ved verdensmesterskaberne i Beijing og vandt Diamond League-stævnet i Lausanne.
I foredraget vil Sara og Mikkel fortælle om deres fascination af hækkeløb, hvad, hvordan og hvor meget man træner, og hvordan man holder motivationen år efter år i en disciplin, der hverken har været begunstiget med stor dansk medieopmærksomhed eller været økonomisk rentabel.
Både Mikkel og Sara har i flere omgange været på træningslejr med verdens allerbedste sprintere i USA og Caribien og Mikkel har taget det højeste niveau af den internationale atletiktræneruddannelse i hækkeløb, så mon ikke der også kommer nogle historier fra de varme lande ...?
Du kan også høre oplæg af:
Christian Neergaard, en af Danmarks mest erfarne fysioterapeuter, specialist i løbeskader og bl.a. forfatter til Gyldendals Løbebog og Sportskader. Christian vil fortælle om skadesforebyggelse og fordele og ulemper ved forskellige former for alternativ træning, så du kan holde formen vedlige og hurtigere vende tilbage efter endt skade.
Ole Harbæk, der med mange års erfaring i bagagen som cheftræner koordinerende holdleder for 65 trænere i Blovstrød Løverne, giver sine bedste råd til hvordan man i en forening kan organisere sig i et træneteam, skabe en god holdånd, sikre kommunikation og samtræning på tværs af grupper og niveauer, samt rekruttere nye trænere og holde på de gamle.
Henrik Them Andersen og far Jes, der fortæller om deres træning, krydret med gode historier. Henrik jagter OL-kravet på maraton og kræver næppe nogen nærmere præsentation i løberkredse, men farmand Jes besidder også et unik løbetalent og er indehaver af flere danske veteranrekorder. For første gang holder de to generationer Andersen et oplæg sammen.
Nordtrim, Fredericia Løbeklub og Torben Striboldt fra IK Hellas, der deler ud af deres erfaringer med at skabe succesfulde foreninger samt stærke løbehold og løbetilbud.
Professor Niels Ørtenblad fra Institut for Idræt og Biomekanik på SDU, der i foredraget Hvorfor bliver jeg træt, når jeg løber, giver et interessant indblik i hvad der sker i kroppen, når trætheden sætter ind. Træthed er en af de store uløste gåder indenfor fysiologien, men her kommer vi måske lidt tættere på en forklaring.
Projektteamet bag DAF-DGIs motionssatsning, der fortæller om hvilke muligheder det nye Visionssamarbejde Løb giver dig og din klub inden for områderne træningskoncepter, uddannelse, foreningsudvikling, gratis løb og meget andet.
Vi har også nogle spændende praktisk sessioner klar til dig, der gerne vil være aktiv:
Løb og Mindfulness. Kom og få en helt andeledes løbeoplevelse under ledelse Henrik Mikkelsen, der både er en af de mest rutinerede DGI-løbetrænere, projektleder for foreningsudvikling i Visionen Løb og har en Mindfulness Based Stress Reduction-uddannelse.
Inspiration til løbelege og løbeøvelser samt Funktionel styrke for løbere. Signe og Sine, studerende fra Institut for Idræt og Biomekanik, tog deltagerne med storm sidste år, og I år er de klar med nye løjer og fyrer to spændende sessioner, hvor alle, uanset niveau, kan være med.
Løbehjulet. Marianne Ahrenkiel Søgaard, der bl.a. er sundhedsfaglig kandidat, bachelor i idræt og DGI-underviser og -træner afholder en eksperimenterende workshop, hvor du selv skal være aktiv. Med udgangspunkt i mere traditionelle løbepas lærer du at nytænke løbeøvelser og løbelege samt bliver inspireret af de andre deltageres gode ideer. NB. Kun 20 pladser!
Løbeteknik med Coach’s Eye. Med udgangspunkt i app’en Coach’s Eye lærer DGI-løbetræner Heidi Rosengren dig, hvordan du på helt enkelt kan evaluere og forbedre din egen eller andres løbeteknik.
Oplevelsesløb ved Campus. DGI Idrætskonsulent Julie Faurholt Pedersen giver dig på 60 min. en smagsprøve på Oplevelsesløb, hvor du vil blive præsenteret for forskellige ruter og aktiviteter på og omkring SDU og blive udfordret på både viden, opmærksomhed og samarbejdsevne, samt få inspiration til hvordan det omgivende miljø kan inddrages i træningsøjemed.
Og som nævnt under foredrag også en Træningssession med Sara Slott Petersen og træner Mikkel Larsen. NB: Kun 25 pladser.