Simone Glad - her ved NM Cross 2014 - debuterer lørdag for sin nye klub AGF. (DECA Text&Bild)

Cross Challenge 2015-16

Cross-sæsonen skydes i gang på lørdag

22. oktober 2015 · Jeppe Weinreich

Travheste og golfspillere bliver for en dag skiftet ud med løbere, når 1. runde af Cross Challenge åbner lørdag i Charlottenlund. Og det bliver med de seneste års dominerende skikkelse, Simone Glad, i ny klubtrikot.

Den 39. sæson af DAFs traditionsrige vinterturnering står for døren. Lørdag lyder startskuddet til 1. runde af Cross Challenge, som er henlagt til Charlottenlund Travbane, og det bliver for kvindernes vedkommende med et revitaliseret AGF-hold. Aarhusianerne vandt holdtitlen syv gange på ni år i perioden 2005-2013, men de to seneste sæsoner er hhv. Aarhus 1900 og Blovstrød Løverne løbet med titlen. For nylig meddelte de seneste sæsoners dominerende skikkelse Simone Glad så, at hun skifter fra Odense Atletik til AGF. Samtidig vender Louise Laursen tilbage i AGF-trøjen efter et længere USA-ophold og gør sin første start i turneringen siden november 2013.

Afbud fra Sara Sig
Sara Sig Møller (Sparta) var forhåndsfavorit til at vinde 1. runde, men efter en fin 2. plads ved et 10 km-løb i Norge sidste weekend er hun blevet syg og har meldt afbud. Anna Emilie Møller (Blovstrød) stiller op hos juniorerne og kan således ikke løbe med om sejren hos seniorerne, selvom hun givetvis kommer til at sætte sit præg på løbet. I lighed med andre år bliver der nemlig tale om en samlet start for de to klasser, hvor juniorerne løber i mål efter tre omgange (4,5 km), mens seniorerne skal ud på yderligere to runder.

NM-pladser på spil
Selvom flere løbere for nylig blev forhåndsudtaget til NM Cross i Göteborg d. 7. november, er der stadig pladser tilbage at løbe om. Som udgangspunkt bliver der udtaget seks løbere i hver af de fire klasser.

Thijs vs. Tærsbøl
Hos mændene – der løber 9 km (6 omgange) – hedder de to største profiler Thijs Nijhuis (Viborg AM) og Mads Tærsbøl (Sparta). I januar bød de hinanden på en god dyst ved DM Kort Cross i Kalundborg, hvor Tærsbøl vandt et tæt opgør. De havde begge en flot banesæson, hvor 14 minutters-grænsen på 5000 meter for første gang blev brudt. Thijs vendte for nylig tilbage fra et vellykket træningsophold i Etiopien, og lørdag skal det så vise sig, hvor Tærsbøls rent formmæssigt står lige nu. Med i feltet er naturligvis også Jacob Markussen (Aarhus 1900), der overraskede stort ved at blive samlet vinder i fjor, mens engelske Tom Wade fra samme klub forventes at kunne bidrage til en flot dyst. Også i denne klasse kan AGF præsentere et nyt navn i folden, nemlig 20-årige Mikkel Dahl-Jessen, der kommer fra SAK77.

Distancen for de mandlige juniorer er 6,0 km (4 omgange), og her ligner Joachim W. Rosbo (Bagsværd AC) og Andreas Lindgreen (Sparta) to klare forhåndsfavoritter.

Trav- og golfbane
Starten i Charlottenlund foregår på selve travbanen, men efter at have løbet godt en halv runde skrår deltagerne ind over midten af banen, hvor Dansk Golf Akademi siden 2012 har haft træningsanlægget ”Golf i Lunden”. Der bliver altså tale om stærkt varieret rute, hvor deltagerne efter planen også skal en tur ned i ”bunkeren”.