EM Cross

Dansk trup er klar til søndagens slag

12. december 2015 · Jeppe Weinreich

De franske arrangører har skabt en spektakulær scene på travbanen i Hyères, hvor de vejrmæssige rammer tegner flot.

HYÉRES – Forventningerne til EM Cross blev bestemt ikke sænket, da den danske trup lørdag formiddag for første gang besøgte travbanen Hippodrome de Hyères, hvor slaget søndag skal stå. Et nærmest forårsagtigt vejr mødte de 17 løbere, som fik taget nogle omgange i afslappet tempo og samtidig prøvet de to til lejligheden opbyggede bakker.

Efter afbud fra Maja Alm Møller (sygdom) er der kun tre danske løbere tilbage hos de kvindelige seniorer. Dermed udgår de af holdkonkurrencen, og i dét lys må fokus rettes på den individuelle konkurrence, hvor Sara Sig Møller sigter efter en topplacering. I fjor i Bulgarien blev hun nr. 24 – og dén placering har den 32-årige Sparta-løber tænkt sig at forbedre.

Sara Sig
Sara Sig.

”Træningen har egentlig kørt godt i lang tid nu, og jeg føler mig mindst lige så godt løbende som ved VM Cross tidligere på året, men det er svært at sige, for jeg træner meget alene,” fortæller Sara, der siden den 1. november har arbejdet på fuldtid – ved siden af at være mor. Løsningen, fortæller hun, hedder nu mindre men hårdere træning.

Tvillingesøsteren Maria stod i 2010 med en 12. plads for den hidtil bedste placering, og så højt er Sara heller ikke bange for at sigte i år. Med NM-sølvvinder Simone Glad og den OL-kvalificerede Anna Holm Baumeister (i sit første løb siden Frankfurt Marathon) ligner det en stærk dansk trio.

Thijs med for syvende gang i træk
Thijs Nijhuis rejste ikke til Frankrig sammen med truppen, da han skulle have overstået en vigtig medicineksamen, og ankom derfor første sent fredag nat. Det er Viborg-løberens syvende EM Cross i træk, men det første som senior.

”Jeg har fået styr på min baglårsskade nu ved kun at træne én gang om dagen, og føler mig klar. Det er svært at sige noget om en bestemt placering. Det kan blive alt mellem nr. 15 og 55,” lyder det fra Thijs, der synes, at det danske hold ser stærkt ud: ”Hvis alle løber op til deres bedste, falder tingene på plads.”

121215 Træning Cross
Abdi Hakin Ulad, Simone Glad og Jesper Faurschou prøver den ene af to bakker, som er blevet bygget op på banen.

Den mandlige kvartet, som vandt sølv ved NM Cross, bliver forstærket af Abdi Hakin Ulad, der ligesom Anna Baumeister har sin første start siden Frankfurt. Holdets ældste, 32-årige Jesper Faurschou, sætter rekord, eftersom han er med ved EM for niende gang (heraf de otte som senior).

Frankrig er vært for første gang
Det er første gang, at Frankrig er vært for EM Cross, og på lørdagens pressemøde så præsidenten for det europæiske atletikforbund, Svein Arne Hansen, frem til søndagens mesterskab:

”EM Cross ligger altid som det sidste i en sæson, men derfor er det bestemt ikke det mindst vigtige mesterskab.”

Pressekonference

European Athletics kunne med tilfredshed konstatere, at løbet vises på 13 nationale tv-stationer (dog ikke nogen dansk). Til gengæld kan man følge konkurrencerne direkte på European-Athletics.org fra det første startskud kl. 10.35, som vil være juniorpigernes imødesete løb.