Loading...

Andreas Bube, Adam Kszczot og Andreas Bueno under tirsdagens intervaller. (Piotr Haczek)

Elite

Træningslejr giver løfter forud for ny sæson

13. januar 2016 · Jeppe Weinreich

En stor del af den danske elite træner p.t. på livet løs i Sydafrikas varme, hvor tilstedeværelsen af flere internationale navne giver mulighed for optimal sparring.

Det er sommer på den sydlige halvkugle, og det nyder en masse danske topfolk godt af lige nu. Stellenbosch eller Potchefstroom hedder de to byer, hvor de bedste danske atletikfolk pudser formen af inden den kommende sæson. Mens de fleste tog af sted lige inden nytår, ankom sportschef Piotr Haczek først for en lille uges tid siden. Og hvis man ellers kan bruge niveauet af den daglige træning som et fingerpeg, er der meget at frem til i OL-året ’16.

”Alle træner hårdt, og det, jeg oplevede i Stellenbosch, så rigtig fint ud. Så det lover godt for den kommende indendørssæson,” lyder det fra Piotr Haczek.

Bube, Bueno & Kszczot
Sportschefen startede besøget i Stellenbosch og tog efter nogle dage videre til det højtbeliggende (1600m) Potchefstroom. Her kunne han i går tirsdag bl.a. følge Andreas Bube og Andreas Bueno træne nogle hårde intervalløb af høj kvalitet (3x500m med kort pause + 250m). Det skete i selskab med den polske europamester, Adam Kszczot, hvis landsmænd – sammen med Frankrigs hold - udgør en stor gruppe i Potchefstroom.

I den første uge var der 40 grader i byen, men efter et regnskyl er den nu faldet til en mere menneskelig, men stadig høj temperatur. Andre navne fra bruttotruppen er Ole Hesselbjerg og hækkeløber Nicolai Hartling, mens flere andre stærke navne på løbefronten, bl.a. Thijs Nijhuis og Mads Tærsbøl, ses til den daglige træning.

Sydafrika Sara
Axelle Dauwens, Sara Slott Petersen, Wenda Nel og Stina Troest. (Mikkel Larsen)

Stellenbosch
Sara Slott Petersen befinder sig i Stellenbosch, hvor hun bliver matchet særdeles godt under den daglige træning. Ud over Stina Troest har hun haft selskab af to andre stærke hækkeløbere, sydafrikanske Wenda Nel (nr. 7 i VM-finalen) samt VM-semifinalisten Axelle Dauwens (BEL).

At sportschefen ser yderst positivt på tingene, skyldes også den noget uvante situation, at stort set alle topfolk er skadesfri. I efteråret var hækkeløber Andreas Martinsen en af de få, der skrantede lidt, men også han er igen oppe i højt gear og har kunnet træne godt i varmen.

Sydafrika_Martinsen
Andreas Martinsen i en pause. (Johnny Andersen)

Eneste minus i Stellenbosch har været en kraftig vind, som især har generet stangspringerne, heriblandt Rasmus W. Jørgensen.

Nordens to bedste højdespringere, 1900-atleterne Janick Klausen og Jonas Kløjgård, træner til dagligt ikke sammen, men har i Sydafrika lavet fælles tekniktræning med deres respektive trænere, hhv. Lars Nielsen og Thomas Cortebeeck.

Sydafrika Janick
Janick Klausen. (Johnny Andersen)

”Mange af atleterne åbner sæsonen ved Pallas Spelen i Malmø om to uger. Så får vi et bedre indtryk af, hvor de står – også med henblik på udtagelsen til landskampen den 13. februar, hvor jeg håber på, at vi igen kan lave en god indsats. Men vintersæsonen er kort. Det er udendørs med både EM og OL, som er det vigtigste, og det som vi forbereder os frem mod,” slutter Piotr Haczek.

Benjamin og Borlée-brødrene
Junioreuropamester Benjamin Lobo Vedel, der under træningslejren fik prøvet kræfter med Belgiens tre stærke Borlée-brødre, går allerede den 23. januar efter en hurtig tid på 400 meter. Det sker ved Best Western Games i Växjö.

Sydafrika Lobo
Martin Johansen, Benjamin Lobo Vedel, Dylan Borlée og Jonathan Borlée. Den tredje bror, Kevin, havde maveonde den dag. (Erik Barslev)

Bruttoatleter* i Sydafrika:

Stellenbosch
Sara Slott Petersen (Aarhus 1900)
Stina Troest (Amager AC)
Jonas Kløjgård (1900)
Rasmus W. Jørgensen (Sparta)
Janick Klausen (1900)
Andreas Martinsen (1900)
Benjamin Lobo Vedel (Aalborg AM)
Martha Traoré (Sparta)

Potchefstroom
Andreas Bube (Bagsværd AC)
Andreas Bueno (1900)
Ole Hesselbjerg (Sparta)
Nicolai Hartling (Sparta)

*Se den aktuelle bruttoliste HER

© Copyright Dansk Atletik Forbund