Alexander Brorsson vinder landskampen klart foran Martinsen. (DECA Text&Bild)

Internationalt - Sverige & Holland

Martinsen revancherer sig i Göteborg

14. februar 2016 · Jeppe Weinreich

Mindre end 24 timer efter den skuffende landskampspræstation besejrede Andreas Martinsen i Göteborg gårsdagens svenske vinder Alexander Brorsson – endda to gange.

Med sejr på 60 meter hæk i dansk årsbedste 7,87 sek. fik Andreas Martinsen søndag rejst sig efter skuffelsen ved landskampen, hvor han måtte nøjes med en beskeden 5. plads. Her blev 1900-løberen slået med hele 0,27 sek. af den svenske vinder Alexander Brorsson, der vandt i 7,75 sek. Ved hækkeløbsstævnet ”HäcXksan” i Göteborg viste Martinsen så sin vanlige styrke og besejrede hele den svenske elite – endda to gange. Først i det indledende heat med 7,93 sek. og derpå de 7,87 sek. i finalen med svenskerne Levin og Brorsson bag sig i hhv. 7,90 og 7,92 sek.

Den danske rekordholder (7,73 sek.) forklarede den dårlige præstation ved landskampen med svimmelhed i starten af løbet. Noget, som også var sket for ham ugen før i Norge.

Torsdag løber han igen ved ”Vinterferie ABC” i Aarhus, hvor han får modstand af sin 18-årige landsholdskollega Mathias Mørk (Helsingør IF), som ved den lejlighed løber på de lavere juniorhække. Stævnet i Marselisborghallen får besøg af flere landsholdsatleter, der har en sidste test før DM, bl.a. er der en interessant dyst på 60 meter mellem Mathilde U. Kramer (AAIG) og Mette Graversgaard (1900).

Thijs nr. 5 i hollandsk landevejsløb
Thijs Nijhuis har fravalgt indendørssæsonen i år. Søndag stillede han op i et 10 km landevejsløb i Holland, hvor han sluttede som nr. 5 i 30:07 min. De første 5 km blev passeret i 14:45 min., og her lå han med i førergruppen, men på den sidste halvdel af løbet faldt Viborg-løberen tilbage og sluttede 36 sekunder fra den sejrende brite Ross Millington.