Haspa Hamburg Marathon

Abdi løber sig til Rio

17. april 2016 · Jeppe Weinreich

11. plads i 2:14,03 sikrer Abdi OL-billet.

Med den hurtigste danske maratontid siden 1989 – 2:14,03 – løb Abdi Hakin Ulad sig søndag i Hamborg til OL. Den 24-årige Hvidovre-løber med de somaliske rødder kom efter et flot løb ind på en 11. plads – over et minut hurtigere end det danske OL-krav.

"Det var et løb lige efter bogen. Vi lagde hurtigt ud, så da modvinden kom ved 30 km, gav det ro at vide, at jeg havde tid at give af. Det er blot mit andet maratonløb, så jeg kan ikke være andet end tilfreds. Nu ser jeg frem til træningen frem mod Rio. Det er super motiverende at vide, at jeg er OL-klar," lyder det fra Abdi.

Lars Budolfsen (Sparta) havde også håbet på at indfri kravet, men modvind på den sidste del af løbet gjorde det svært, og trods en flot 20. plads manglede han med 2:16,54 over halvandet minut. Jesper Faurschou (Herning LK) fulgte med Budolfsen til halvvejs i løbet, men måtte herefter slippe og sluttede som nr. 31 i 2:18,44.

Hos kvinderne imponerede Louise Langelund Batting (Aarhus 1900) med en 13. plads i 2:36,54. En personlig rekord, som placerer hende som den 10. hurtigste danske kvinde gennem tiderne. Men desværre var tiden på den forkerte side af OL-kravets 2:35,15. Et krav, som Jess Draskau-Petersson og Anna Holm Baumeister klarede sidste efterår. Dermed kan dansk atletik se frem til at sende tre maratonløbere til legene i Rio.