Jess Draskau-Petersson krydser målstregen som suveræn vinder. (Lillebælt Halvmarathon)

Lillebælt Halvmarathon

Overbevisende sejr til Draskau

07. maj 2016 · Jeppe Weinreich

Jess Draskau-Petersson blev en overlegen vinder af lørdagens Lillebælt Halvmarathon. Hendes vindertid 1:14,44 var væsentlig hurtigere end forventet. Hos herrerne blev Jesper Faurschou nr. 2 efter svenske David Nilsson.

Lillebælt Halvmarathon blev en flot, men hård oplevelse for de 11.000 deltagere, som havde valgt en aktiv lørdag i Middelfart. Løbets største profil, Jess Draskau-Petersson, skuffede ikke og vandt hos kvinderne i fine 1:14,44 – en tid, som kun en håndfuld mandlige løbere formåede at overgå.

”Det var en fed oplevelse, men hvis jeg havde været ude at løbe i 2½ time, var det nok blevet lidt for meget,” lød det fra den OL-kvalificerede 1900-atlet med henvisning til den stærke sol, som skinnede på det store felt.

”Planen var egentlig at løbe omkring de 1:17, men med den vilde opbakning derude var jeg simpelthen nødt til at give den lidt ekstra gas!”

Hos herrerne vandt svenskeren David Nielsson i 1:07,51 – 44 sekunder foran Jesper Faurschou (Herning LK).