Loading...

Længdespringer Daniel Wagner Jørgensen er allerede kvalificeret til de paraolympiske lege. (Lars Møller)

EM para-atletik

OL-billetter på spil i Italien

06. juni 2016 · PM

Danmark stiller med otte atleter ved EM i para-atletik, der afvikles i Grosseto, Italien fra 10.-16. juni. Målsætningen er at vinde mindst tre medaljer, og derudover kæmper de danske atleter for at opnå kvotepladser til de Paralympiske Lege i Rio.

EM i para-atletik har i år ekstra stor betydning for de danske landsholdudøvere. Det er nemlig det sidste internationale stævne i kalenderen, hvor atleterne kan klare kvalifikationskravene til PL og påvirke den endelige tildeling af PL-kvotepladser til Danmark. Lige nu har Danmark kun opnået én kvoteplads, men Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF) satser på at hente yderligere 3-5 kvotepladser. Det endelige antal afhænger dog også af andre landes resultater.

 

"Det er et stort og stærkt hold, vi stiller med her i Grosseto. De største forventninger knytter sig helt naturligt til Daniel Wagner Jørgensen, der er verdensrekordholder i længdespring. Daniel vinder EM-guld, hvis han rammer dagen, og kan også løbe med om medaljerne på 100 og 200 m. Vi ser frem til et stævne med gode danske resultater, hvor det også bliver spændende at følge Danmarks nyeste atletikhåb Christoffer Schultz Vienberg, der er i spil til en medalje på 1500 m," siger DHIF’s cheflandstræner i para-atletik Joachim Lund.

 

Fredag den 10. juni er der åbningsceremoni. Daniel Wagner Jørgensen, Ture Lund og Mohamed Hersi lægger ud med henholdsvis 100 m, diskoskast og 1500 m lørdag. Hele programmet kan findes på mesterskabets hjemmeside, og samme sted bliver hele stævnet livestreamet.

 

Se mere her: www.paralympic.org/grosseto-2016

 

Da spillet om PL-kvotepladserne går ind i sin afsluttende fase i forbindelse med EM, er der også fuld fokus på, at de sidste danske atleter skal klare kravene.

 

"Ture Lund, Mohamed Hersi og Kasper Filsø mangler endnu at klare de internationale PL-krav. Især Ture og Kasper er tæt på, og selvom Mohamed stadig mangler et stykke, så tror og håber vi på, at han kan finde de sidste ressourcer frem til EM," udtaler Joachim Lund.

 

Følg det danske hold på Facebook: www.facebook.com/danmarktilpl

 

 

Danskerne

  • Daniel Wagner Jørgensen, Vejle IF, Vejle, klasse T/F 42, 100m, 200m og længdespring
  • Ebbe Blichfeldt, Vejle IF, Vejle, klasse T54, 1500 m og 5000 m
  • Ronni Jensen, Aarhus 1900, Aarhus, klasse F37, diskos
  • Ture Lund, Helsingør IF, Helsingør, klasse T56, spyd og diskos
  • Frida Jersøe, Frederiksberg IF, København, klasse F55, diskos og kuglestød
  • Mohamed Hersi, Sparta IF og Parasport Frederiksberg, klasse T20, 800m og 1500m
  • Christoffer Schultz Vienberg, Blovstrød Løverne og Parasport Frederiksberg, T38, 800m og 1500m
  • Kasper Filsø, Skive atletik- og motionsklub, T46, 100m og 200m

© Copyright Dansk Atletik Forbund