Thea Jensen i rekordstødet. Træner Michael Bruun Jepsen i baggrunden. (DECA Text&Bild)

EM-U18 – 2. dag

To U18-rekorder på forrygende 2. dag

15. juli 2016 · Jeppe Weinreich

De danske talenter sprudlede i Tbilisi fredag. Om formiddagen sikrede Thea Jensen sig en finaleplads i kuglestød efter ny U18-rekord med 16.37 meter, mens Anna Ø. Lange fuldendte to forrygende dage med en 11. plads i syvkampen – ligeledes ny dansk U18-rekord. Med en finaleplads til Mia Helene Mørck på 800 meter og en semifinale på samme distance til William Devantier var det en sportslig næsten perfekt fredag.

Det kører bare for de danske talenter i Tbilisi. Fredag formiddag var det kuglestøder Thea Jensens tur til at vise, at hun kan præstere, når det gælder. Før sidste runde af kvalifikationen lå hun med 15.56 meter til at klare en finaleplads, men for lige at være på den helt sikre side, sendte hun 3kg-kuglen ud på 16.37 meter! Dermed fik det store talent fra Hvidovre AM lagt 29 cm til sin egen danske U18-rekord. Det gav en samlet 5. plads. Finalen afvikles lørdag kl. 16.55 dansk tid.

Thea Jensen
Thea Jensen med træner Michael Bruun Jepsen. (DECA Text&Bild)

Anna Ø. Lange overgår sig selv
Efter tre personlige rekorder på 1. dagen åbnede Anna Ø. Lange syvkampen lidt under niveau, da hun i længdespring blot nåede ud på 5.23 meter. Dermed mistede hun godt 65 point i forhold til sin rekordserie. Med sæsonbedste i spydkast på 46.57 meter hentede hun imidlertid godt seks meter i forhold til serien og rykkede op som nr. 14 før den afsluttende 800 meter. Her løb hun med 2:27,68 min. igen op til sit bedste og sluttede på en fornem 11. plads med 5381 point. Helt utrolige 234 point forbedrede Greve-atleten sin egen danske U18-rekord med. En rekord, som blev sat ved NM i Sverige for fem uger siden. Ved den lejlighed sluttede Anna som nr. 6. Nu slog hun den svenske guldvinder Erika Wärff! Bronzevinderen fra dengang, Ida Thunberg, blev dog i dag bedste nordiske atlet med en 8. plads.

Mørck klar til finale
Og der var mere dansk succes: Mia Helene Mørck løb sig nemlig i lørdagens 800 meter finale. Bagsværd-løberen, som i fjor nåede semifinalen ved Ungdoms-VM, kom ind på en 4. plads i det andet semifinaleheat - bare 0,07 sek. fra en direkte finaleplads. Hendes tid 2:11,73 min. viste sig dog hurtig nok til at bringe hende videre. Det første heat var nemlig langsommere, og her blev det til en 6. plads til Nathalie Richter i 2:14,71 min. En meget fin mesterskabsdebut af Aalborg-løberen, som også næste sæson er at finde i U18-klassen.

Devantier i semifinalen
Forinden om formiddagen havde William Devantier klaret en 4. plads i det første af fire 800 meter heat. Kun de tre første gik videre, og da det følgende heat var væsentligt hurtigere, hang den 16-årige Sparta-løber på yderste mandat inden de to sidste heat. Disse viste sig dog at være langsommere, og dermed klarede Devantier sig med 1:55,19 min. lige akkurat videre til lørdagens semifinaler. Med semifinalepladsen blev han truppens sjette løber på stribe, som kunne avancere fra det indledende heat.

Den syvende og sidste løber, Sophie Søefeldt, løb direkte finale på 3000 meter. Den 16-årige Sparta-løber led i varmen og måtte tage til takke med en 13. plads i en finale, hvor favoritterne løb stærkt fra start.