VM-U20 – 1. dag

Anna Emilie sikkert videre til finalen

19. juli 2016 · Jeppe Weinreich

Som ventet havde Anna Emilie Møller ingen problemer med at klare sig videre fra tirsdagens indledende heat på 3000 meter forhindring.

Efter godt 10 minutters løbearbejde sikrede Anna Emilie Møller sig tirsdag den ventede finaleplads på 3000 meter forhindring. Blovstrød-løberen kom i mål på en 3. plads i det andet af to heat i tiden 10:06,26 min., og det var mere end komfortabelt. Således fik nr. 8 i heatet – der kom ind 15 sekunder efter Anna Emilie – også adgang til finalen, som løbes fredag kl. 20.00.

Lige inden starten af heatet kom der en kraftig byge, som dog hørte op midt under løbet. Forhåndsfavoritten Celiphine Chepteek Chespol (KEN) lurepassede ikke, men lagde sig i front fra start af og sluttede 10 sekunder foran nærmeste konkurrent.

"Anna løb, som hun skulle. Hun havde kontrol over løbet og sparede på krudtet," lyder det fra træner Kersti Jakobsen.

Kersti og Anna
Anna Emilie og en tilfreds træner. (Carsten Bomme)

Anna Emilie er seedet som nr. 4 efter tre afrikanere, men yderligere tre fra det løbestærke kontinent må formodes at være mindst lige så gode som det danske håb. I hvert fald var det disse seks løbere, som endte øverst i den samlede stilling.

"Det er svært at sige, hvor gode de afrikanske løbere er, men de fire første i heat 1 så godt nok stærke ud," fortæller Kersti Jakobsen.

3000fh indl
De 15 finalister.

Lindgreen nr. 12 i sit heat

Dagens anden deltager, Andreas Lindgreen, var havnet i heat 2 på 1500 meter. Det skulle vise sig, at blive det langsomste af de tre heat, og Sparta-løberen endte her som nr. 12 i 3:55,21. Der blev løbet taktisk og skubbet en del, og den høje Andreas blev allerede i starten af løbet lukket inde, hvorefter han skulle til at finde rytmen igen.

Seks fra det første heat gik videre, mens det kun var de første tre fra de resterende heat. I det sidste løb formåede 15-årige Jakob Ingebrigtsen fra Norge at snuppe den sidste finaleplads med en margin på 0,03 sek.

Lidt dansk islæt kommer der i kuglestødsfinalen, efter at Aarhus 1900s norske stortalent, Marcus Thomsen, sluttede som nr. 6 i kvalifikationen med 19.34 meter.

Mens Anna Emilie nu får to hviledage, tager Anne Sofie Kirkegaard over. Onsdag 10.55 løber hun indledende på 400 meter hæk - og forhåbentlig bliver der torsdag et gensyn med hende i semifinalen.

VM-U20 – Bydgoszcz 19-24. juli 2016