Anna i front i starten af løbet. (DECA Text&Bild)

VM-U20 – 4. dag

Fornem 5. plads til Anna Møller

22. juli 2016 · Jeppe Weinreich

Ikke helt uventet måtte Anna E. Møller bøje sig for den afrikanske overmagt i fredag aftens finale på 3000 meter forhindring. Den 18-årige Blovstrød-løber fik dog på 5. pladsen besejret to afrikanere - og var samtidig næsten 17 sekunder hurtigere end nærmeste europæer.

Havde det været et EM-U20, kunne Anna E. Møller have ladet sig kåre som en af de mest suveræne mestre nogensinde. Nu var det så et VM, og her var de bedste afrikanere ganske enkelt en tand for stærke. Ikke desto mindre lykkedes det for Anna E. Møller at slå to af dem på vej til en fornem 5. plads. Med tiden 9:43,84 min. var den 18-årige Blovstrød-løber bare to sekunder fra sin egen danske rekord, og hun understregede igen sin OL-berettigelse, idet hun for anden gang var under kvalifikationskravets 9:45,00 min.

Ingen af de afrikanske favoritter følte trang til at sætte tempo fra start, og derfor kunne man på de første omgange se Anna E. Møller være med helt fremme i feltet.

"Taktikken var, at jeg skulle sørge for at sikre mig, at tempoet var højt nok, så vi ikke kom til at løbe i en klump. Jeg skulle præge løbet, så det ikke blev for lusket. Men jeg vidste godt, at afrikanerne ville komme forbi på et tidspunkt, men det skujlle helst ikke være med et for kraftigt ryk," fortæller Anna.

res. 3000 forhindrng

Efter at den første km var rundet i 3:13 min., begyndte afrikanerne så at røre på sig. Feltet blev med det samme splittet, og Anna kom til at løbe alene i et hul placeret på en 6. plads.

"Jeg kunne med det samme mærke, at jeg ikke ville kunne holde de andres tempo, så herefter måtte jeg løbe mit eget løb. Og det fungerede fint. Jeg er glad for, at jeg kunne afslutte så godt," lyder det fra Anna, der på de sidste 100 meter gik forbi Chemutai fra Uganda. Største overraskelse var faktisk canadiske Charlotte Prouse, der fulgte Anna til dørs og på 6. pladsen skar 15 sekunder af sin personlige rekord.

De kommende dage står den på træning hjemme i Blovstrød, inden at hun den 3. august rejser til Rio, hvor hun ankommer tids nok til at kunne deltage i åbningsceremonien på det legendariske fodboldstadion Maracaná. Forinden - d. 28. juli - kan hun fejre sin 19 års fødselsdag.