Træner Mikkel Larsen tager en selfie med de to danske hækkeløbere efter en succesfuld indsats.

Rio 2016 – 4. dag

Sara og Stina sikkert videre til semi

16. august 2016 · Jeppe Weinreich

Sara Slott Petersen vandt mandag nat i overlegen stil sit indledende heat, mens Stina Troests 56,06 sek. ligeledes var rigeligt til at sende hende videre på tid til tirsdag nats semifinaler.

Nok har Sara Slott Petersen adskillige gange løbet stærkere end de 55,20 sek., som hun mandag nat vandt sit indledende heat i. Men hun har næppe løbet en sådan tid med samme lethed før. Efter et overbevisende sikkert løb bremsede det danske OL-håb med 30 meter igen helt ned og spadserede nærmest over målstregen.

”Jeg løb med den rytme, som jeg havde aftalt med min træner. Og aftalen var, at hvis jeg efter den sidste hæk lå klart foran, skulle jeg bare geare helt ned,” udtalte hun efter løbet til TV 2.

”Løbet i dag ændrer ikke det store. Det gik, som jeg havde regnet med, og nu er det bare om at se videre frem,” sluttede Sara Slott, hvis tid var den 3. hurtigste af alle.

Flot OL-debut af Troest
I det første heat viste Stina Troest igen, at hun er en formidabel mesterskabsløber. Selvom den 22-årige OL-debutant måtte varme op i regnvejr, var hun i konkurrencen med 56,06 sek. blot 0,03 sek. fra det sæsonbedste, som hun satte under EM. Det rakte til en 4. plads i heatet, og dermed måtte hun vente for at se, om tiden var god nok til at bringe hende videre. Det viste den sig snart at være. Faktisk var det den hurtigste af de seks tider, som efterfølgende gav en plads i semifinalen.

”Jeg har haft lidt problemer med baglåret, men da først adrenalinen pumpede lige op til starten, mærkede jeg intet til det. Nu skal jeg bare hjem i isbad,” lød det efter løbet fra Troest, der nu kan skrive EM-finalist og OL-semifinalist på sit cv. - se begge løb HER

Alle favoritter videre
Højst overraskende holdt Stina Troest det 17-årige supertalent Sydney McLaughlin bag sig. Det lignede en sensationel exit, men den femteseedede amerikaner slap med skrækken og kunne i sidste ende gå videre med den 5. bedste af de 6 tider. Vinderen af heatet, Ristananna Tracey fra Jamaica, præsterede med 54,88 sek. aftenens hurtigste tid, mens Zuzana Hejnová på afslappet vis tog andenpladsen i samme heat. Dermed viste den tjekkiske verdensmester, at hun efter en længere skadespause igen er én, man skal regne med.

Sara møder favoritten i semfinalen
Efterfølgende placerede lodtrækningen Stina Troest på bane 1 i den første af de tre semifinaler (tirsdag nat kl. 2.10), mens Sara Slott Petersen får bane 5 i det sidste heat (kl. 2.24), hvor favoritten Dalilah Mohammad (USA) løber på bane 3. - se heatfordelingen HER