(screen shot)

Rio 2016- 5. dag

Sara Slott er i OL-finalen!

17. august 2016 · Jeppe Weinreich

Trods enkelte fejl undervejs kunne Sara Slott Petersen natten til onsdag løbe sig i OL-finalen på 400 meter hæk med en 2. plads i sit heat, mens Stina Troest sluttede på en fornem samlet 15. plads.

Historisk, intet mindre. Natten til onsdag dansk tid sikrede Sara Slott Petersen sig en plads i OL-finalen på 400 meter hæk, da hun i sit tredje semifinaleheat løb i mål som nr. 2 i 54,55 sek. Det er den første finaleplads af en kvindelig dansk atlet siden Marie Bagger i Sydney 2000 – og den første i en løbedisciplin nogensinde (med undtagelse af et stafethold i ’48).

”Det var lidt nervepirrende, for jeg vidste, at jeg kunne gøre det, men kunne jeg også få tingene til at hænge sammen ude på banen? De første 300 meter kører godt nok, men efter den 8. hæk får jeg et skridt for meget og må herefter løbe efter plan B og C. Jeg følte, at jeg havde kontrol, men i går løb jeg med markant mere overskud,” udtalte hun efter løbet til DR Sporten. ”Men nu har jeg to dage til at få de sidste ting på plads. Nu handler det bare om afslapning og afslapning.” - se Saras løb HER

RES400hæk

Flot indsats af Troest trods kikset 3. hæk
Dalilah Mohammed vandt Saras heat i aftenens hurtigste tid 53,89 sek., og amerikaneren ligner fortsat en klar favorit inden finalen, der afvikles natten til fredag kl. 3.15. Den tjekkiske verdensmester Zuzana Hejnová vandt ligeledes sit heat sikkert i 54,55 sek. – samme tid som Sara Slott. Jamaica fik alle tre løbere med i finalen, mens USA fik to med. Den tredje amerikaner, 17-årige Sydney Mclaughlin, måtte i det første heat for anden dag i træk se sig slået af Stina Troest, som igen viste sine enestående evner som mesterskabsløber. Trods den svære inderbane formåede Troest på 4. pladsen at sætte sæsonbedste med 56,00 sek., hvilket rakte til en fornem samlet 15. plads.

Troest semi (1)
Stina Troest slår for anden aften i træk verdensrangslistens nr. 7, Sydney McLaughlin (i blåt). (screen shot)

At Troest kunne løbe så stærkt, var ekstra imponerende, da hun allerede ved den tredje hæk fik et skridt for meget.

”Jeg kikser hækken grundet det skarpe sving, og herefter går alt galt. Ærgerligt, at jeg bruger så mange kræfter, men super tilfredsstillende, at jeg kan afslutte så godt. Det er det, som vi har trænet i,” lød det fra Troest, der ærgrede sig over ikke lige at komme under de 56 sekunder. I 11 af sæsonens 12 løb har hun løbet mellem 56,00 og 56,93 sek. – og meget symptomatisk er de fem hurtigste tider opnået ved EM og OL. Briten Eilidh Doyle slap som den sidste med i finalen med 54,99 sek. - se Stinas løb HER