DMU 1. dag

Kirkegaard fyrer supertid af: 53,68 sek.

03. september 2016 · Jeppe Weinreich

Højdepunktet på 1. dagen af DMU på Østerbro kom i slutningen af programmet, da Anne Sofie Kirkegaard med 53,68 sek. skar knap et halvt sekund af sin egen danske U20-rekord.

Anne Sofie Kirkegaard satte et flot punktum for 1. dagen af DMU med en dansk U20-rekord. Det skete på 400 meteren, hvor den 18-årige Sparta-løber uden skyggen af modstand løb i mål i 53,68 sek. Dermed skar hun 0,49 sek. af den danske U20-rekord, som hun satte i fjor. Det imponerende resultat placerer hende som nr. 4 på alle tiders rangliste (nr. 5, om man regner Sara Slott Petersens indendørsrekord med) og kommer efter en sæson, hvor hun på favoritdistancen 400 meter hæk ellers ikke har nået sidste års niveau.

Kirkegaard 100
Anne Sofie Kirkegaard (th) på vej mod sejren på 100 meter.

At hurtigheden er i top, så man godt en time inden, da hun sejrede på 100 meteren i 12,11 sek. – i lidt for megen medvind (+2,5). Det var den hurtigste tid i alle aldersklasser. I de flere andre finaler holdt vinden sig dog under de tilladte 2,0, og det resulterede i mange fine personlige rekorder. Hos de 16-17 årige løb eksempelvis Mathilde Prietzel (AAM) i 12,21 sek. (+1,1), mens sidste weekends danske mester Martha Traoré (Sparta) i den ældste klasse måtte se sig besejret af Randers Frejas Louise Østergaard, der satte PR med 12,25 sek. (+0,9).

Prietzel
Mathilde Prietzel (AAM) - suveræn mester hos de 16-17 årige.

Simon Hansen understreger sin topform med 10,57 sekunder
Hos det andet køn viste Simon Hansen (1900), at hans DM-sejr på 200 meter sidste weekend ikke var nogen tilfældighed. Med 10,57 sek. (+0,8) vandt han en suveræn sejr hos de 18-19 årige og tangerede sin egen, et år gamle klubrekord i Aarhus 1900.

I klassen over var der et tæt opgør mellem Frederik Schou-Nielsen (Sparta) og Kojo Musah (Vejle IF). Førstnævnte vandt i 10,74 sek. (+0,6), mens Musah fik sat en flot personlig rekord med 10,77 sek. Det er stadig blot 16 måneder siden, at den tidligere springgymnast deltog i sit første stævne.

I den yngste klasse sørgede Daniel Andersen (AAM) med PR 11,24 sek. (+0,9) for endnu en stærk tid.

Clausen 48,75 sek.
Det var ikke kun Kirkegaard, som løb stærkt på 400 meter. Christian Clausen (KIF) præsterede i U23-klassen med 48,75 sek. sin hurtigste tid siden 2013, mens vinderen i klassen under, Gustav Lindholm Nielsen (Sparta), med 49,72 sek. skar over et halvt sekund af sin PR og dermed blev den 16. i denne sæson under de 50 sekunder.

Flot niveau var der også på 1500 meteren i 16-17 års klassen, hvor William Devantier (Sparta) i tæt kamp med Magnus Hall (1900) sejrede med PR 3:58,55 min., mens Sebastian Stensvig (Skive AM) på bronzepladsen forbedrede sig markant til 4:01,93 min.

Devantier
William Devantier besejrer Magnus Hall på 1500 meteren.

Den danske mester i spydkast, Mikkel Garbrecht (AAIG), så længe ud til at skulle blive slået af Andreas Bertelsen (Vejle IF), som i 4. omgang satte årsbedste med 62.13 meter. I sidste kast fik Garbrecht dog sat tingene på plads med 62.39 meter.

Nina Skov over de 50 meter
I kvindernes hammerkast slyngede Nina Skov (Skive AM) redskabet ud på 50.81 meter. Dermed rykker hun ind som nr. 9 på alle tiders rangliste. Det var samtidig nok til slå DM-bronzevinderen Sofie Dahl (1900). I 20-22 års klassen vandt Celina Julin (Sparta) med 60.28 meter - 11cm længere end hendes vinderlængde fra sidste weekend.