Abdi Hakin Ulad på vej mod sejren i 2015. (Michael Hyllested)

Motionsløb

OL-profiler dyster i Dyrehaven

07. oktober 2016 · Jeppe Weinreich

Anna Emilie Møller og Abdi Hakin Ulad tager søndag forskud på crosssæsonen, når Eremitageløbet afvikles for 48. gang. Mens sidstnævnte er klar favorit, er der hos kvinderne flere om buddet.

Der er lagt op til en spændende duel, når startskuddet til den 48. udgave af Eremitageløbet lyder søndag kl. 11. Mens det i mændenes løb er svært at se nogen tage kampen op mod sidste års vinder, Abdi Hakin Ulad (Hvidovre AM), så kan den forsvarende mester hos kvinderne, Sylvia Kiberenge (Køge AM), ikke tage lige så let på tingene. Her har Abdis OL-kollega, Anna Emilie Møller, nemlig meldt sin ankomst. Med sidste års nr. 2, Sara Sig Møller (Sparta), på vej tilbage efter en længere skadespause kan det blive en seværdig dyst i Dyrehaven.

Abdi Hakin Ulad – der løber sin første konkurrence siden OL i Rio -  var med sidste års vindertid 39.01 min. bare 21 sekunder fra Henrik Jørgensens løbsrekord fra 1987. Hos kvinderne kom Sylvia Kiberenge ved samme lejlighed med 44.07 min. endnu tættere på. Her manglede den kenyansk-danske løber således blot 8 sekunder i at slå Dorte Vibjergs løbsrekord fra 1998.

Mens Kiberenge ved Copenhagen Half Marathon ikke løb helt op til sit bedste, så tog hun sidste søndag revanche ved det traditionsrige Lidingöloppet i Stockholm, hvor hun på imponerende vis vandt 10-km-løbet foran tre etiopiere (foto nedenfor). Noget kunne altså tyde på, at Vibjergs løbsrekord er truet.

Sylvia
(DECA Text&Bild)

Idémand takker af
E-løbets idémand, Peter Schnohr, takkede i fjor af efter at have speaket for mere end 600.000 løbere i årene 1969-2015. Han bliver inden løbet på behørig vis hyldet. Speakertjansen bliver dog i familien, eftersom hans datter Christina Schnohr nu tager over.