Jakob Dybdal (th) undervejs med sin mexikanske holdkammerat.(Instagram: @jakob.abrahamsen)

USA

Dybdals hold forpasser finaleplads

14. november 2016 · Jeppe Weinreich

Tre danske crossløbere var fredag i aktion ved Regionals i USA. Trods udmærkede indsatser formåede ingen af deres hold at indløse billet til den store NCAA finale.

I fjor afholdt en skade Jakob Dybdal Abrahamsen i at deltage ved NCAA-finalen i cross. I år må han også blive hjemme, når løbet skydes i gang i Indiana førstkommende lørdag – ikke på grund af en skade, men fordi hans hold Eastern Kentucky University for første gang i seks sæsoner ikke formåede at kvalificere sig. Ved Regionals fredag i staten Virginia sluttede de som nr. 4 – og kun de to første gik direkte videre. Jakob kom i mål som holdets 6. mand på en 55. plads ud af 210 løbere. Ud over to hold fra de i alt ni regioner bliver der i finalen fyldt op med yderligere 13 universiteter, men her endte Eastern Kentucky lige akkurat under cut'et.

”Holdet har simpelthen haft for mange skader og ikke højt nok niveau i år. Det er ærgerligt, men en del af gamet,” lyder det fra den 22-årige 1900-løber, som nu i stedet retter fokus på indendørssæsonen, som begynder i januar.

Fin placering til Thestrup
Regionals blev afviklet samtidig i alle regioner, og i Verona, Wisconsin, gjorde Josephine Thestrup igen en god figur, da hun blev nr. 34 ud af 224 deltagere. Sparta-løberen var næstbedste på ”Butler Bulldogs”, som med en 8. plads dog var et pænt stykke fra at nå finalen.

Et tredje sted i USA, nærmere betegnet Logan, Utah, var Jacob Simonsen (AGF) ligeledes sit holds næstbedste mand med en 42. plads ud af 113 startende. New Mexico Lobos sluttede dog blot som nr. 9 ud af de 17 deltagende hold.