Juniorpigerne som ved sidste års EM vandt bronze i holdkonkurrencen. Af de fem navne er kun to med igen næste måned (nr. 2 og 3 fra venstre): Anna Emilie Møller og Louise Rode. Line K. Schulz og Maria Larsen er for gamle til at være med, mens Alberte Kjær Pedersen p.t. ikke er klar til at konkurrere. (DECA Text&Bild)

Internationale mesterskaber

Dansk trup på 15 udtaget til EM Cross

18. november 2016 · Jeppe Weinreich

15 løbere – heraf ni juniorer – figurerer i truppen til EM Cross, som afvikles på Sardinien d. 11. december.

Det er et særdeles ungt hold, som dansk atletik i næste måned sender til EM Cross på Sardinien. Sportschef Piotr Haczek udtog torsdag 15 navne til mesterskabet, og af disse løber de ni i U20-klassen, mens to andre stiller op i U23. De resterende fire finder man hos de mandlige seniorer anført af Abdi Hakin Ulad, der ved EM i fjor løb en flot 11. plads hjem. Abdi får på holdet selskab af bl.a. Simon Jørn Hansen. Den 25-årige Blovstrød-løber har været den helt store overraskelse denne sæson, og efter en god præstation ved NM sidste lørdag er han nu blevet belønnet med en EM-udtagelse.

Den danske trup kan ende med at blive lidt større, idet enkelte navne endnu mangler at bekræfte deres form. Her udgør det traditionsrige Warandeloop i Tilburg (NED) d. 27. november en sidste mulighed.

EM Cross afvikles d. 11. december i Chia, et populært kystområde lidt uden for Sardiniens største by, Cagliari. Ruten er flad med enkelte kunstige bakker og forhindringer undervejs.