Førergruppen med Abdi Hakin Ulad (145) og den senere vinder Sondre Moen (126) helt til højre. (DECA Text&Bild)

Udland

Abdi snupper 2. plads i Tilburg

28. november 2016 · Jeppe Weinreich

Abdi Hakin Ulad viste søndag EM-form, da han ved det traditionsrige Warandeloop blev nr. 2. Hos kvinderne fik Anna Holm Baumeister med en 8. plads en flot debut for Sparta.

Dansk atletik deltog søndag med syv deltagere i det stærkt besatte Warandeloop i hollandske Tilburg – og det blev til flere flotte placeringer. På mændenes distance over 10 km mundede dysten ud i et norsk-dansk—svensk opgør. Her havde Sondre Nordstad Moen den stærkeste finish og vandt i 29:58 min. – bare to sekunder efter Abdi Hakin Ulad, der igen var ét sekund foran svenske Napoleon Salomon. Dermed fik Abdi en fin generalprøve forud for EM Cross på Sardinien om to uger. Tilmed fik han også revanche mod David Nilsson (nr. 4), der som bekendt slog ham ved Halloween Cross i Middelfart i sidste måned.

Godt et halvt minut efter kom Ole Hesselbjerg (Sparta) i mål som nr. 16, mens Peter Glans (Odense Atl.) blev nr. 20. Thijs Nijhuis (Viborg AM), der har døjet med en mindre skade den sidste måneds tid, åbnede sin sæson med en 33. plads.

Baumeister nr. 8
Anna Holm Baumeister viste ligeledes god form, da hun i kvindernes løb (8 km) kom ind på en flot 8. plads. Dermed fik den 28-årige OL-løber en fin debut for sin nye klub Sparta. Baumeister var ikke blandt de 15 navne, som i første omgang blev udtaget til EM Cross, men kan måske nå at komme i betragtning.