Den australske mester Nicholas Hough (th) gav Martinsen god modstand. (M. Hyllested)

Copenhagen Athletics Games

Martinsen gør det: Dansk rekord 13,50s!

21. juni 2017 · Jeppe Weinreich

Andreas Martinsen sørgede for det absolutte højdepunkt ved CAG, da han i bragende flot stil vandt 110 meter hæk i dansk rekord 13,50 sek. - bare 0,02s fra VM-kravet. Aftenen bød på to andre flotte danske sejre ved Ole Hesselbjerg og Mathilde U. Kramer.

Normalt plejer det bedste at komme sidst, men ved tirsdagens CAG var det lagt i aftenens første finale - 110 meter hæk. Andreas Martinsen (1900) fik en god start, og efter ti hækpassager samt god modstand fra den australske mester Nicholas Hough undervejs kunne han krydse målstregen i dansk rekord 13,50 sek. - bare 0,02s fra VM-kravet.

Det var Martinsens tredje internationale sejr på stribe. Med tiden - der placerer ham som en delt nr. 11 i Europa i år - er han nu førsteseedet ved weekendens landskamp.

Kramer sejrer på 100 meter
20 minutter inden finalen havde Mathilde U. Kramer (FIF) vundet sit indledende heat i PR 11,59 sek. (+1,9). Finalen blev en flot dyst, hvor den stærke sønderjyde viste sin store styrke på de sidste 20 meter og vandt i 11,60 sek. - 0,02s foran sidste års vinder, briten Becky Campsall. 11,59 og 11,60s er de to hurtigste tider af en hjemlig sprinter siden slutningen af 80erne, og for første gang i mere end 30 år synes der nu at være én med potentiale til at slå Dorthe Rasmussens danske rekord 11,42 sek. fra VM 1983. I det indledende heat klemte Louise Østergård (Randers Freja) med 11,96 sek. sig for første gang under de 12 sek.

Kramer (3)

Hesselbjerg vinder flot duel
Tiden var ikke så interessant i forbindelse med aftenenes tredje danske sejr, som faldt i 3000 meter forhindring. Til gengæld bød den på en flot og underholdende dyst mellem Europas nr. 9 og 13 i år, Ole Hesselbjerg og Zack Seddon (GBR). Hesselbjerg viste på de sidste 100 meter, at hans finish ikke fejler noget, og Sparta-løberen kunne vinde i 8;39,27 min. mod britens 8:41,11 min.

Frederik Schou sprinter sig til EM-U23
På 100 meter vandt Kristoffer Hari sit indledende heat i 10,47 sek., men trak sig senere fra finalen. Her sørgede Frederik Schou-Nielsen (Sparta) til gengæld for noget at glæde sig over, da han på 6. pladsen løb 10,50 sek. (+0,2). Dermed er han klar til EM-U23 (krav: 10,55s), hvor dansk atletik i forvejen stiller med førnævnte Hari samt Kojo Musah og selvsagt har grundlaget for et godt stafethold.

Graversgaard tæt på dansk rekord
Efter et dårligt indledende løb stemte tingene for Mette Graversgaard (1900) i 100 meter hæk finalen, hvor hun på 3. pladsen med 13,55 sek. bare var 0,1 sek. fra dén danske rekord, hun er medindehaver af. Vinden i heatet - som blev vundet i stærke 13,06 sek. af Lindsay Lindley (NGR) - var dog +2,2 m/s.

Devantier afliver gammel rekord
Aftenens sidste øvelse - Wilson Kipketer Tribute 800m - blev vundet af favoritten Ryhardt v. Rendsburg (RSA) i 1:48,51 min. På opsigtsvækkende vis kunne 17-årige William Devantier (Sparta) på det sidste stykke rykke op og placere sig som bedste dansker på en 6. plads i 1:50,63 min. Dermed gjorde det spændende talent det af med Anders Vedels U18-rekord fra 1981!

Andre steder

• I et nationalt heat sørgede Anna Emilie Møller (Blovstrød) for en pligtsejr på 1500 meter i 4:19,43 min. Manglende modstand og en stærk vind under løbet gjorde, at der aldrig blev tale om noget rekordforsøg. I den kommende landskamp skal hun igen løbe 1500 meter samt forhindring.
  • Set med internationale briller kom det bedste resultat i kvindernes kuglestød. Her stødte polakken Pauline Guba nemlig med 18.24 meter sig op på en 4. plads i Europa i år. På 4. pladsen var der nyt dansk årsbedste ved Trine Mulbjerg (Sparta) med 15.30 meter.