Loading...

Fantasy Sport

‘Roster Athletics’: Dansk Atletik Forbund træder ind i fantasy sport

22. juni 2017 · Pressemeddelelse

Med beslutningen om at investere i det app-baserede “Fantasy sport” spil ‘Roster Athletics’ træder Dansk Atletik Forbund aktivt ind i et nyt område af idrætten.

“Fantasy sport” er en fælles betegnelse for online spil, hvor deltagerne sammensætter hold bestående af virkelige atleter til deres eget virtuelle hold. Deltagernes hold konkurrerer derefter på point tildelt på baggrund af resultater opnået i virkelige konkurrencer. Spiltypen kendes ikke mindst fra fodbold, basketball, NFL og cykling, men med ‘Roster Athletics’ kan atletikfans nu også lege med. 

Idemanden bag ‘Roster’ er den tidligere dansk rekordholder på 400 meter indendørs og blandt grundlæggerne af Endomondo, Christian Birk, som virkeliggjorde tanken om atletik og “fantasy sport” i starten af 2016. Dansk Atletik Forbund har siden starten været uformelt tilknyttet ‘Roster’, men er altså nu officiel partner på den videre udvikling. 

“Vi har længe haft dialog med Christian Birk og Roster om dette spændende tiltag. I DAF forsøger vi at finde veje til at øge opmærksomhed omkring vores sport og vores udøvere. Vi tror vi som sport skal finde nye og lidt anderledes veje til folks opmærksomhed, og med Roster er jeg overbevist om, at vi ikke blot får styrket atletikken, men også giver dansk atletik vigtige kompetencer i forhold til at forbedre vores evne til at præsentere sporten for vores omgivelser,” lyder det fra DAFs formand Karsten Munkvad.

RosterChristian Birk glæder sig over den hjemlige opbakning: 

“Vi er et internationalt team baseret i Danmark, Finland, Polen og USA, men i kraft af samarbejdet med Dansk Atletik Forbund bliver vi for alvor forankret i Danmark, hvilket naturligvis glæder mig meget. Formålet med ‘Roster Athletics’ er at øge kendskabet til atleterne samt gøre det sjovere at følge med fra lægterne, foran tv’et eller blot med mobiltelefonen på farten."

Direktør i DAF, Jakob Larsen, ser også aftalen som et vigtigt skridt i reltation til en større digital indsats:

“Vi ser store perspektiver i ‘Roster Athletics’ med henblik på at bygge lag ovenpå den eksisterende idræt. Sammen med vores start af egen streaming platform vil ‘Roster Athletics’ være et væsentligt element i udmøntningen af de kommende års digitale indsats i DAF. ‘Roster Athletics’ er et produkt rettet mod det internationale marked, og netop heri ser vi rigtigt gode muligheder for at øge synligheden af danske atleter og danske events.”

Simple regler
Reglerne i ‘Roster Athletics’ er ganske simple: Hver deltager skal med udgangspunkt i et budget vælge et hold med 8 bedste atleter fordelt på køn og disciplingrupper.

Værdien af ​​udøverne bestemmes bl.a. baseret på deres personlige rekorder og årsbedste. I konkurrencen får hver udøver point for placering med mulighed for bonus i tilfælde af personlig rekord mm. Undervejs i stævnet opdateres stillingen løbende, og man kan sammenligne sit hold med andre deltagere undervejs i den globale stilling, eller i lukkede grupper med inviterede brugere.

Landskamp i 'Roster'
I den forestående weekend vil det være muligt for alle med en mobiltelefon at dyste i forbindelse med EM hold, hvor Danmark bl.a. møder Sverige, Norge og Finland i Vaasa (FIN).

‘Roster Athletics’ findes til såvel Android som iOS og kan downloades gratis her:

https://itunes.apple.com/us/app/roster/id1102383168?mt=8

https://play.google.com/store/apps/details?id=io.rosterathletics.roster&hl=da

© Copyright Dansk Atletik Forbund