(privatfoto)

Ultraløb

Dansk rekord ved VM 24 timers løb

04. juli 2017 · Jeppe Weinreich

Anne Marie Geisler forbedrede ved weekendens VM 24 timers løb sin egen danske rekord, da hun på et døgn tilbagelagde 231,399 km.

Knap 5½ stk. maratonløb blev det i weekenden til for Anne Marie Geisler Andersen, inden hun ved VM 24 timers løb i Belfast kunne krydse målstregen som nr. 12. Dermed forbedrede den 36-årige ultraløber fra Esbjerg AM sin egen danske rekord fra sidste års EM med godt 6 km. Den lyder nu på 231,399 km.

Dansk atletik stillede med fire løbere, og bedste individuelle placering opnåede Bruno Batsberg som nr. 11 hos herrerne med 252,851 km - en klækkelig PR-forbedring på lidt over 17 km. Som masters kunne han tilmed rejse hjem fra Nordirland med en sølvmedalje i 40+ klassen.

Henrik Westerlin og Diana Kämpe blev begge nr. 52 med hhv. 223,118 og 197,070 km.

Nedbrud
Der blev løbet på en 1,7 km lang rundstrækning, men det var ikke let for deltagerne at holde styr på omgangene, fortæller hjælper Peter Leisted Bøgevig.

"Selve løbet var i mange timer ramt af et meget kritisabelt nedbrud af resultatformidlingen, således at løberne og hjælperne ikke kunne følge med i, hvordan de placerings- og resultatmæssigt lå. Men de håndterede det rigtig flot og kæmpede videre."

VM 24 timers løb - Belfast (NIR) 1-2. juli 2017