EM-U23 - Bydgoszcz 13-16. juli

Rekordstor trup ankommet fuldtallig til Bydgoszcz

11. juli 2017 · Jeppe Weinreich

Alle 14 atleter meldes klar til EM-U23, som begynder torsdag. Eneste ændring i programmet er, at Anna Emilie Møller melder fra til 1500 meter for at fokusere 100 procent på 3000 meter forhindring.

Torsdag åbner det imødesete EM-U23 i Bydgoszcz, Polen. Det er det 11. i rækken siden starten i 1997, og med 14 atleter stiller dansk atletik med den hidtil største trup. Anna Emilie Møller er med på 3000 meter forhindring, og med hendes placering øverst på den europæiske U23-rangliste er der realistiske forhåbninger om en dansk medalje. Det vil i givet fald være tredje gang i træk, at Danmark henter medalje ved mesterskabet.

Anna var også tilmeldt 1500 meter, men med udsigt til indledende heats på begge distancer nøjes hun med at løbe forhindring. En beslutning, som sportschef Piotr Haczek og træner Kersti Jakobsen er enige om.

"Anna havde det lidt hårdt efter landskampen, hvor hun løb begge distancer. Selvfølgelig havde det været sjovt at se, hvad hun kunne have præsteret på 1500 meter med tanke på det konkurrence-menneske hun er, men ud fra en seriøs betragtning er det den rigtige beslutning," lyder det fra Kersti Jakobsen.

Alle 14 meldes klar
Ellers kunne sportschef Piotr Haczek glæde sig over, at alle 14 atleter har meldt sig klar. Det gælder dermed også Benjamin Lobo Vedel, som måtte trække sig fra landskampen for nylig, samt Kristoffer Hari, som slet ikke kom afsted.

Truppen ankom allerede ved middagstid og nåede ud at træne på det flotte Zawisza Stadium med ni blå rundbaner og plads til over 20.000 tilskuere.

De danske starttidspunkter

Torsdag 13/7
10.45 Kristoffer Thomsen - kuglestød kval.
11.00 Kristoffer Hari, Kojo Musah & Frederik Schou-Nielsen - 100 meter indl.
11.45 Benjamin Gabrielsen & Sebastian Pedersen - længdespring kval.
12.40 Benjamin L. Vedel - 400 meter indl.
16.00 Anna Emilie Møller - 3000 meter forhindring indl.
17.40 Jonas Kløjgård - højdespring kval.
18.00/19.10 Lisa Brix - diskoskast kval.
evt. 19.40 100 meter semi. (Hari, Musah, Schou-Nielsen)

Fredag 14/7
10.00 Mette Graversgaard - 100 meter hæk indl.
11.20 Line K. Schulz - 1500 meter indl.
evt. 16.30 100 meter finale (Hari, Musah, Schuo-Nielsen)
evt. 17.10 400 meter semi. (B. Vedel)
evt. 18.10 Kuglestød finale (K. Thomsen)
evt. 19.02 Længdespring finale (B. Gabrielsen & S. Pedersen)
evt. 19.50 Diskoskast finale (L. Brix)
evt. 20.32 100 meter hæk semi. (M. Graversgaard)

Lørdag 15/7
12.50 Martha Traoré - længdespring kval.
evt. 17.16 Anna Emilie Møller - 3000 meter forhindring finale
evt. 17.55 Mette Graversgaard - 100 meter hæk finale

evt. 18.35 400 meter finale (B. Vedel)
evt. 18.50 Højdespring finale (J. Kløjgård)

Søndag 16/7
15.08 4x100 meter indl. M
evt. 15.35 Længdespring finale (M. Traoré)
evt. 17.05 1500 meter finale (L. Schulz)
evt. 18.40 4x100 meter finale M

Historik

EM-U23 er blevet afholdt hvert andet år siden 1997. Seks medaljer er det blevet til i de ti foregående mesterskaber:

1997 GULD Rikke Rønholt - 400 meter hæk
1999 SØLV Joachim B. Olsen - kuglestød
2009 SØLV Nick Petersen - kuglestød
2013 BRONZE Abdi Hakin Ulad - 10000 meter
2015 SØLV Stina Troest - 400 meter hæk
2015 BRONZE Nicolai Hartling - 400 meter hæk

Det seneste mesterskab i Tallinn 2015 var det hidtil bedste med to medaljer og tre andre top-8 placeringer.