Loading...

Nick R. Jensen trækker Ole Hesselbjerg på et af de mange intervalløb i St. Moritz. (privatfoto)

VM London 2017

Hesselbjerg har begyndt nedtrapningen

29. juli 2017 · Jeppe Weinreich

For første gang siden VM 1987 er der dansk deltagelse i forhindringsløb. Ole Hesselbjerg har forberedt sig i højderne i Schweiz i en måned nu. De kommende dage bliver træningen trappet ned, og først to dage før løbet i London forlader han bjergene i St. Moritz.

Træningsskema

Ole Hesselbjergs liv er i dén grad skemalagt for tiden. Om mindre end ti dage skal han som første dansker i aktion ved VM i London. Han deltog ved OL i Rio, men har i år vist sit højeste niveau nogensinde. Med sejre ved CAG og landskampen i Vaasa (foto nedenfor) viste han, at han kan afslutte stærkt, hvad der i ekstrem grad bliver brug for, om han skal levere sensationen og løbe sig i finalen.

I modsætning til sidste år, hvor han først i 11. time fik bekræftet sin OL-start, har den 27-årige Sparta-løber denne sæson kunnet forberede sig optimalt frem mod VM. VM-kravet blev knækket allerede i starten af maj, da han i USA med 8:27,89 min. præsterede den bedste danske tid på distancen, siden Flemming Jensen i 1987 satte den stadig gældende danske rekord.

Hesselbjerg
(DECA Text&Bild)

Opskriften på det stærke løb i Californien hed højdetræning i Arizona i flere uger indtil to dage før konkurrence, og dén recept har træner Heidi Whitehead udstukket til ham igen, vel vidende, at Ole responderer bedre end de fleste på højdetræning. Stedet er dog ikke Flagstaff, men St. Moritz i Schweiz.

"De første to til tre uger her i St. Moritz brugte jeg på at komme tilbage i en træningsrytme, og vi har trænet hårdere end normalt sammenlignet med samme periode de sidste par år," fortæller Hesselbjerg, der netop har indledt nedtrapningen i træningsmængden.

"Det begynder nu ca 9-10 dage før VM med fokus på at finde overskud i træningen og smide den lidt tunge følelse væk, der kommer med hård træning. Vi tager mængden af, men beholder de intensive pas, således at der stadig er pænt tryk på intervallerne."

Selvtillids-pas
Det sidste interval pas ligger tirsdag (1/8), og det er et såkaldt selvtillids-pas.

"Fokus ligger her på farten, men uden at man brænder helt igennem. Det hele skulle gerne begynde at føles nemt. Vi kalder det for "selvtillidspas", da de ikke ændrer den gode form, men blot viser, at det er muligt at løbe hurtigt, uden at det for alvor er hårdt."

Det hvide håb
Mændenes 3000 meter forhindring er på forhånd én af de mest imødesete discipliner, og det skyldes USA's "hvide håb", Evan Jager, der håber at kunne skrive historie og bryde Kenyas notoriske overmagt. Amerikaneren viste, at det er muligt, da han i Monaco for nylig vandt det sidste Diamond League inden VM. Ligesom Hesselbjerg har han valgt at lade op i det smukke bjerglandskab i St. Moritz.

jager
Evan Jager - her ved Bislett Games i 2014. (DECA Text&Bild)

"Der er mange stjerner her for tiden, og for mig er det da utrolig fascinerende at se ham træne," siger Hesselbjerg om Jager, hvis amerikanske rekord ligger 23 sekunder under den danske.

Nick R. Jensen er ikke forhindringsløber, men han er Hesselbjergs faste træningsmakker - og i øvrigt søn af træner Heidi Whitehead. Han har ændret sit træningsprogram for at hjælpe sin makker på vej.

"Nick har været så sød at sætte sin egen træning lidt i baggrunden, så den minder så meget om min, at vi kan træne intervaller sammen," slutter Ole Hesselbjerg.

Den 4. august flyver han til London. Løbet kan følges live på DR 3 søndag (6/8) kl. 11.05.

- Se alle danske starttidspunkter ved VM her

© Copyright Dansk Atletik Forbund