EMACS 2017 - 4. dag

Anne K. Jensen topper forrygende 4. dag med europarekord

30. juli 2017 · Jeppe Weinreich

De danske masters hentede hele 12 medaljer i løbet af en søndag, hvor vejret viste sig fra sin mest lunefulde side. Toppen var Anne Kirstine Jensens europarekord i spydkast.

Den danske medaljehøst voksede søndag fra 18 til 30 medaljer. Vejret var særdeles lunefuldt, og flere øvelser blev forsinket, da himlen om formiddagen åbnede for sluserne. Sidst på eftermiddagen, da Anne Kirstine Jensen kastede spyd i 60+ klassen, var vejret dog ganske fint. Den stærke Aalborg-kaster satte i maj på hjemmebane europarekord med 33.75 meter (500g). Dén rekord forbedrede hun allerede ved EMACS i anden omgang til imponerende 34.27 meter. Serien var med fem kast over 33 meter ganske suveræn - sølvet blev således vundet med 28.62 meter. Anne havde allerede på 2. dagen snuppet en bronze i vægtkast, og der er meget vel flere medaljer i vente.

Jesper Trebbien triumferer i cross
Søndagen stod også i crossløbets tegn. En fin, krævende rute var sat op på og udenfor Aarhus Cyklebane, og med flere i løbet af dagen var der i de sidste løb tale om rigtig mudret cross. Jesper Trebbien - primært maratonløber - trumferede her i den yngste klasse (35+), hvor han slog samtlige 18 konkurrenter.

I de andre crossløb sørgede Grethe Nielsen for arrangørklubben Aarhus 1900s første medalje, da hun tog sølv i klassen 65+. Grethe - der har sin egen klinik "Olympos Sport" for sportsmassage i hjertet af Aarhus - satte i april ved DM 10 km dansk rekord med 45.37 min.

Endnu en sølvmedalje blev det til i cross for Alex Puggaard, som i 40+ klassen brugte 11:18 minutter på de kuperede 4 km - bare 19 sekunder mere end førnævnte Jesper Trebbien.

Grethe Nielsens medalje var ikke den eneste til Aarhus 1900. Hendes yngre kollega Susanne Pallesen tog nemlig også sølv (50+) inde på Ceres Park med 4:50,49 minutter på 1500 meteren.

Tidligere DAF-formand vinder guld i rekordtid
På løbebanerne var det dog den tidligere formand i DAF (1992-96), Troels Troelsen, som gjorde det bedst af de danske deltagere, da han sejrede i 300 meter hæk i ny dansk rekord (70+) 51,59 sek.

I kasteøvelserne vandt Jan Cordius sin anden sølvmedalje efter et diskoskast på 51.68 meter (50+). Også Tom O. Jensen kunne vinde sin anden medalje, da han blev nr. 2 i kuglestød (55+).

Dansk rekord af Anders Møller
Dagens bedste resultat - set uden skelen til alder - stod ikke uventet Anders Møller for, da han i trespring nåede ud på 14.71 meter. Den danske rekordholder og VM-finalist fra 2005 lå uden for top-3, inden han i 5. omgang fik tingene til at stemme. Det rakte til bronze for Møller, der aldersmæssigt var lidt uheldigt placeret. I september fylder han nemlig 40, og havde han lige været de to måneder yngre, var det blevet til en suveræn sejr i 40+ klassen. I national sammenhæng regnes han dog som værende i 40+, og derfor er dagens spring ny dansk masters-rekord - faktisk en forbedring på knap en meter af Karsten Nielsens tidligere rekord.

Tom Elmer

Tom Elmer Christensen fra Hellas Roskilde (foto foroven) kom også på podiet i dag. Det skete efter et flot løb på 1500 meter, hvor han kom ind som nr. 3 i 5:05,56 min. - mindre end 4 sekunder fra den danske rekord i 65+.

Med søndagens 12 medaljer placerer Danmark sig som nr. 9 i nationskonkurrencen, hvor guld vægtes højest. Ser man på antal medaljer, overgås vi kun af Tyskland, Storbritannien og Finland.

Dagens verdensrekord stod briten Susan Frisby for med 48,74 sek. på 300 meter i 55+: