Jesper Trebbien var første mand inde på Ceres Park og nåede dermed op på tre titler ved EMACS. 35+ klassen holdt søndag et højt niveau, og eksempelvis guldvinderen fra 10000 meter, Thorkild Sundstrup, måtte trods 1:08,48 nøjes med en 5. plads. (Lone Dybdal)

EMACS - 10. dag

EMACS 2017 kom flot i mål

06. august 2017 · Jeppe Weinreich

Et vellykket EM blev søndag rundet af med halvmaraton i Aarhus' gader.

Ti lange konkurrencedage ved EM Masters i Aarhus blev søndag rundet af på festlig vis med halvmaraton. Alle kunne her deltage, og sammen med EMACS-deltagerne var det et felt på godt 3000 motionsløbere, som løb gennem byens gader, inden de kom i mål inde på Ceres Park.

Den danske medaljehøst nåede op på 95 medaljer - heraf 34 af guld. Flere af disse blev hentet hjem søndag, hvor der var dansk sejr i flere klasser. Det gjaldt bl.a. den yngste klasse 35+, hvor eliteløberne Louise Langelund Batting og Jesper Trebbien tilmed var hurtigst af alle med de flotte vindertider 1:17,48 og 1:08,09. Yderligere tre titler blev det til ved Rikke Due-Andersen (45+), Ulla Binderup Jacobsen (50+) og Vibeke Hansen (60+).

Squadrone
Starten var placeret på Stadion Allé. I blåt er det løbets ældste deltager, 88-årige Angelo Squadrone fra Italien, hvis vindertid i 85+ blev 2:51,46 timer. - se flere af Lone Dybdals billeder HER

Holdkonkurrencerne på halvmaraton skæppede også godt i det samlede resultat, og det betød, at Danmark slutter på en 6. plads i medaljekapløbet.