VM London - 6. dag

En kold og våd omgang for Anna

09. august 2017 · Jeppe Weinreich

Anna Møller holdt under svære vejrforhold et højt tempo, men med to-tre omgange igen slap kræfterne op. Hun kom i mål som nr. 8 i heatet på en samlet 21. plads - som bedste nordbo og én placering højere end sin seedning.

LONDON - I lang tid så det lovende ud. Trods kulde og tung regn kæmpede Anna Emilie Møller ufortrødent af sted i det indledende heat på 3000 meter forhindring, placeret i den bedste halvdel af feltet. Selvom trætheden blev mere og mere tydelig med lidt over en kilometer igen, passerede hun de 2000 meter i et tempo lige omkring sin danske rekord - vel nok en tand for hurtigt, de svære forhold taget i betragtning. Herfra var der langt hjem; Anna tabte to-tre placeringer, og de sidste 400 meter kom hun kun igennem med sin velkendte vilje. Hun krydsede målstregen som nr. 8 i 9:44,12 min. og lagde sig ned på den våde bane, dybt udmattet, mens regnen fortsatte med at falde.

"Jeg gik helt død til sidst. Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Det var bare ikke min dag. Jeg tripper foran forhindringerne og når aldrig ind i en rytme," lød det fra Anna Emilie Møller, der trods alt overgik sin seedning med en samlet 21. plads ud af 41 løbere - og foran de tre andre nordiske løbere.

Og det var svære forhold at løbe under. Af de 41 deltagere formåede kun Belén Casetta at sætte PR. Argentineren forbedrede tilmed den sydamerikanske rekord og tog den sidste plads i finalen med 9:35,78 min.