Kristoffer Hari i finalen. Frederik Schou-Nielsen (th) tager sølv. (M. Hyllested)

DMU 1. dag (100 meter)

Hari viser topform: 2 X 10,39s

26. august 2017 · Jeppe Weinreich

Kristoffer Hari imponerede igen, da han lørdag vandt DMU i 10,39 sekunder, men det kunne let have været endnu hurtigere...

Nok har tre andre danske sprintere gennem tiden løbet under 10,40 sek. på en 100 meter, men ingen har tilnærmelsesvis gjort det flere gange end Kristoffer Hari (Hvidovre AM). Lørdag ved DMU bragte han tallet op på fem, da han i indledende såvel som finalen løb 10.39 sek. - under næsten vindstille forhold. Det rakte selvsagt til en suveræn sejr i U23-klassen.

Kuriøst nok har det usædvanlige talent stadig kun formået at tangere sin bedste tid på 10,37 sek., som han løb for fire år siden i Tyskland. Dén tid kunne han dog let have slettet lørdag, om han ikke i det indledende heat havde bremset op med ti meter igen for tilsyneladende at spare på krudtet til finalen et par timer senere. På det tidspunkt var vindforholdene imidlertid knap så gode, og desuden var det blevet en anelse køligere. 10,39 sek. igen.

"Det er dejligt at se, at jeg er i så god form efter nogle små "fiaskoer" denne sæson," lød det efter løbet fra 19-årige Hari med tanke på EM-inde og EM-U23, hvor han egentlig løb rigtig godt, men begge gange var ramt af uheld.

"Jeg havde faktisk ikke forventet at løbe så stærkt i dag. Jeg følte mig klar, men mærkede inden finalen en lille krampe i læggen, så jeg slappede lidt mere af. Mit løb i indledende var meget bedre. Forhåbentlig kan jeg løbe endnu stærkere til DM."

Først venter der dog 200 meteren ved DMU søndag.

Fynbo i stærkt comeback
Finalen lover godt for DM næste weekend. Frederik Schou-Nielsen (Sparta) løb med 10,60 sek. på 2. pladsen karrierens 3. hurtigste tid, mens Rasmus Mohr Ernst (OA/OGF) var dagens glædelige overraskelse med bronze i 10,68 sek. Den 20-årige Odense-sprinter satte i indledende heat en uofficiel fynsk rekord med 10,64 sek. - 0,22 sek. hurtigere end den PR, han satte i 2015, inden skader bremsede det spændende talents udvikling.

Tobias G. Larsen sejrer i suveræn stil
Tobias G. Larsen (Sparta) viste ligeledes topform med suveræne 10,76 og 10,78 sek. hos de 16-17 årige, mens den få måneder ældre Peter Andersson (Greve) tog sig af sejren i U20 med 10,73 sek. - stærkt presset af Skives nye navn, Emil Mader Kjær, som to gange løb 10,81 sek. De tre navne vil alle være at finde i U20-klassen, når Skive til februar er vært for DMU-inde.

I den yngste klasse imponerede 14-årige Henrik Lykke (SAK77) med PR 11,43 sek. i det indledende heat. Det var dog ikke nok til at slå den et år ældre, Tazana Kamanga-Dyrbak (Sparta), som sejrede i finalen med 11,41 sek.

Hos kvinderne var Ida Karstoft (Sparta) hurtigst af alle med 12,21 sek. i U23-klassen - 0,02 sek. fra hendes personlige rekord. Mest suveræne sejr stod Mathilde Prietzel (AAM) dog for med 12,35 sek. hos de 16-17 årige.