(Foto: Lone Dybdal)

Store DM - 2. dag

Suveræne 200-meter-sejre til Sara Slott og Hari

03. september 2017 · Jeppe Weinreich

Med en sejrsmargin på 0,84 sek. var Sara Slott Petersen aldeles suveræn i søndagens DM-finale på 200 meter. Det samme gjaldt Kristoffer Hari, som fulgte op fint op på lørdagens sejr.

Nok gjaldt Sara Slott Petersen som stor favorit på 200 meter, men at hendes sejr blev så suveræn, kom bag på de fleste. Dansk atletiks store profil viste publikum på Skovdalen Stadion, at hun er i en klasse for sig selv, da hun sejrede i dansk årsbedste 23,75 sek. - 0,84 sek. foran sølvvinder Ida Karstoft (Sparta). Hos Mette Graversgaard (1900), der forinden havde sikret sig guld på 100 meter hæk i 13,87 sek., meldte sæsontrætheden sig, og hun endte overraskende udenfor top-3. Alligevel fik hun endnu en titel med hjem, da holdet fra Aarhus 1900 vandt den lange stafet i 3:51,16 min. Her afgjorde Sara Slott det hele, da hun på 3. turen ikke bare overhalede Aalborg AM, men skabte en stor føring.

Hari vinder dobbelt
Kristoffer Hari var også suveræn i 200-meter-finalen. Efter en helt vindstille lørdag, blæste det en anelse op søndag, og hans løb - 21,33 sek. (-1,3) - kunne under bedre forhold godt have bragt ham i nærheden af den 22 år gamle mesterskabsrekord (20,95s). Efter en 4. plads på 100 meteren lykkedes det her Kojo Musah (Vejle IF) med en 2. plads - 0,42s efter Hari - at komme på skamlen, mens Nick Ekelund-Arenander (Sparta) tog bronzen. Sidstnævnte sørgede efterfølgende for, at Spartas 1. hold vandt guld på den lange stafet i 3;17,08 min. Holdet måtte dog kæmpe længe med klubbens masters-hold, som vandt sølv i ny dansk rekord (30+).

Hari 200

Thijs sejrer i tæt 5000-meter-finale
Mændenes 5000 meter var et højdepunkt. En finale uden deciderede favoritter. Godt halvvejs havde en førergruppe på seks løbere skilt sig ud, og alt tegnede helt åbent indtil kort før mål, hvor Thijs Nijhuis (Viborg AM) satte et ryk ind. I mål sejrede han i 14:16,02 min. - bare 0,06s foran den store overraskelse, Peter G. Ejersbo (OA/OGF), der vandt sølv. Ole Hesselbjerg (Sparta) snuppede bronze lige efter - bare 0,09s foran Jens Søndergaard (AGF).

DM_3

"Allerede efter tre omgange var jeg tæt på at udgå. Jeg havde ondt i låret, var træt ovenpå rejsen fra Universiaden, men jeg tænkte bare, at jeg lige tager en runde mere, og pludselig var vi langt inde i løbet. Det var dén, der tog det første move, som vandt. Det er en rigtig fin måde at slutte en turbulent sæson af. Og nu har min træner (Niels Kim Hjort, red.) beordret mig to ugers pause," lød det fra Thijs Nijhuis, som i lørdagens 1500 meter gik helt ned og joggede de sidste 300 meter.

Anna Møller løber Simone træt
Kvindernes løb blev vundet af Anna Emilie Møller (Blovstrød), der ganske enkelt løb Simone Glad (Sparta) træt. Efter en langsom første kilometer i 3:28 min. rykkede Anna Møller frem. Glad forsøgte samme taktik som på 1500 meteren, men denne gang kunne hun ikke hænge på Møller, der hele tiden skruede tempoet op og løb de sidste 2 km i 6:10 min. I sidste ende var der 16 sekunder imellem de to.

1

"Jeg løb på fornemmelsen i dag. Jeg vidste, at jeg ville blive super skuffet, hvis løbet gik som på 1500 meteren. Så derfor ventede jeg med at rykke frem, og det er jeg glad for at jeg gjorde. Det er fedt at kunne lukke sæsonen ned med denne sejr. Jeg har stadig problemer med baglåret, så nu handler det bare om at give kroppen ro," lød det fra Anna Emilie Møller.

16-årig tæt på sensationen
Søndagen bød på mange tætte dyster i kastedisciplinerne. I kvindernes hammerkast havde ingen fantasi til at forestille sig Celina Julin (Sparta) blive truet efter 58.60 meter i 2. runde, men det skete for den danske rekordholder, da bare 16-årige Lise Lotte Jepsen (AAIG) efter at have sat dansk U20-rekord i 4. omgang nu øgede i sidste runde med en fuldtræffer på 58.60 meter - et kast i international klasse af så ung en kaster. Celina Julin genvandt dog titlen, da hendes næstbedste kast var længere end Jepsens.

Jepsen (2)
Den tætteste afgørelse ved DM i hammerkast nogensinde. Fv. Lise Lotte Jepsen, Celina Julin og Louise Odgaard.

Mændenes diskoskast bød på en lille overraskelse, da sæsonens klart bedste, Andreas Ellegaard (Sparta), måtte afgive titlen til Emil Mikkelsen (OA/OGF), som nu vandt guld for femte gang. Det skete med sæsonbedste 54.01 meter - 17 cm længere end Ellegaard.

Tæt var afgørelsen også i kvindernes kuglestød. Trine Mulbjerg (Sparta) døjer med en albueskade, som hun pådrog sig ved CAG i juni måned. Det lignede et nederlag til Maria Sløk Hansen (HVAM), som førte med 14.95 meter, men Mulbjerg fik i 4. omgang hevet et stød på 14.97 meter frem.

"The double" til Nick R. Jensen
Nick R. Jensen (Sparta) kunne ved at vinde søndagens 800 meter lave, hvad ingen har gjort i en del år: sejre på både 800 og 1500 meter. Med Christian Clausen (KIF) i finalen havde Nick dog en mindst lige så spurtstærk løber at holde øje med. Clausen løb sin chance, men mistede pusten på de sidste meter og måtte se sig slået af Mikael Johnsen (R. Freja), som vandt sin anden sølvmedalje. Nicks vindertid 1:53,74 min. var ikke noget at tale om, men i dag talte kun sejren.

Ligesom Nick kunne Mia Helene Mørck (Bagsværd AC) vinde dobbelt efter at have sejret på 400 meteren lørdag. Ingen kunne true 17-årige Mørck, da hun satte sin velkendt gode finish ind og vandt i 2:10,81 min.

"Jeg er selvfølgelig tilfreds med at vinde to guld, men efter mine 2:05,77 tidligt på sæsonen havde jeg håbet på lidt mere i år, men jeg har ikke ramt det rigtige løb. Nu håber jeg så at få en skadesfri vinter - det plejer jeg at have. Så skal jeg nok komme under de 2:05,00 næste år," fortalte Mørck efter løbet.

DM_2Nick Ekelund-Arenander løb guldet hjem på 4x400 meter, og med bronze på 200 meteren nåede han op på i alt tre medaljer.

Andre steder
- Christian Laugesen (Sparta) vandt begge hækkeløb, og med en sølv på den lange stafet var søndagen indbringende for den 31-årige tikæmper.
- En anden mangekæmper, Sandra Böll (Sparta) vandt længdespring med ny flot PR 5.90 meter.
- Dagens store overraskelse var, at Rasmus W. Jørgensen (Sparta) ikke vandt stangspring. Tre kiksede forsøg på åbningshøjden 4.85 meter betød, at guldet havnede hos Michael Christiansen (1900) med 4.75 meter - akkurat som det skete ved DM-inde for et par år siden.
- Trespringer Anders Møller (Sparta) førte indtil sidste runde med 14.53 meter, inden Peder P. Nielsen i sidste runde hev sejren hjem med 14.73 meter.
- Med afbud fra ranglistens nr. 1, Andreas Bertelsen, udeblev den ventede duel i mændenes spydkast, hvor Mikkel Garbrecht (1900) vandt sikkert med 63.80 meter.