Sebastian Stensvig vinder U20-klassen. (Michael Hyllested)

Masser af talent ved DM Kort Cross

29. januar 2018 · Jeppe Weinreich

En god crossrute og glimrende løbevejr gjorde sig gældende ved DM Kort Cross, hvor ungdomsklasserne kunne byde på meget talent.

Mens man ofte har slået ungdomsklasserne sammen til ét stort felt, så fik talenterne ved Aalborg AM’s fint afviklede DM Kort Cross deres egen start. Det resulterede i nogle fine dyster, hvor niveauet viste, at der bliver trænet godt rundt omkring i landets klubber.

I den yngste klasse blev det hos pigerne til den ventede sejr ved Marie Falkebo Jensen (Sparta), der dog fik god modstand af Katrine Risvig (Skive AM), der fulgte med det meste af vejen, inden Falkebo på det sidste stykke skruede tempoet op og vandt med ni sekunders forspring. Det er sjældent at se FIF Hillerød helt til tops i cross, men med talentet Axel Vang Christensen i klubben blev det en realitet i den yngste drengeklasse. Bagsværds Joel Ibler var dog ikke langt efter på 2. pladsen.

Falkebo (1)
Kathrine Risvig (th) gav favoritten Marie Falkebo god modstand. (Ole Ugilt Larsen)

I pigernes ældre klasser var tale om suveræne sejre:  Nikoline Høegh Ørum-Nielsen (Sparta) vandt hos de 16-17 årige med 27 sekunder, mens et andet stort Sparta-talent, Sophie Søfeldt, i U20 gjorde det med 28 sekunder. Hendes tid 14:50 havde rakt til 6. pladsen i seniorklassen.

Stensvig (1)
Tredobbelt sejr ved Sparta i pigernes U20-klasse. Vinderen Sophie Søefeldt yderst til venstre. (M. Hyllested)

Hos de 16-17 årige drenge gik der lidt taktik i løbet, inden Markus Kirk Kjeldsen (SAK77) viste sit store talent og satte tingene på plads med en overbevisende finish. 14 sekunder var der her ned til Louis Cantby (Hvidovre AM).

Med undtagelse af en off-day ved NM Cross har Sebastian Stensvig (Skive AM) har haft en god crosssæson, som lover godt for hans kommende løb på bane. Hans sejr var knusende sikker, og tiden 12:45 blev kun overgået af ti løbere hos seniorerne. Alexander Seidler Nielsen (Hvidovre AM) løb også stærkt og kunne overraskende gå forbi lokale Oliver Bjørslev (Aalborg AM) i slutspurten.