DM Lang Cross

Abdi & Alm triumferer i Fredericia

03. marts 2018 · Jeppe Weinreich

Mens afgørelsen ved DM Lang Cross hos kvinderne var uhyre tæt, var Abdi hos herrerne i en klasse for sig.

Afgørelsen var tæt som i en 60-meter-finale, da Maja Alm (AGF) og Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Tri) skulle afgøre dysten ved DM Lang Cross i Fredericia. Efter at have "sat" Sylvia Kiberenge (Sparta) på den sidste kilometer løb de side om side mod målstregen. Et kort øjeblik så det ud til, at Alberte ville tage sejren, men Alm fightede sig frem på de sidste meter og vandt med 20-30 cm. Dermed fik Alm revanche for det overraskende nederlag til Alberte ved DM Kort Cross i januar.

"Da Alberte var ved at gå forbi, tænkte jeg: Dét skal være løgn! Ved DM Kort Cross var formen ikke så god som nu. Dér havde jeg ikke det sidste at trykke med," lød det fra Alm efter sejren.

"Det var som forventet et meget hårdt underlag, og det var ikke til min fordel. Men det var vildt fedt at løbe tre sammen. Vi løb lidt taktisk, og jeg ville ikke forsøge at rykke, for jeg var i tvivl om, hvor godt løbende de andre var."

Kiberenge - som vandt løbet i fjor - kom i mål 25 sekunder efter de to, mens Sissel Møller (AGF) på 4. pladsen vandt bronze. Sammen med Alm og norske Julie Mathiesen fik Møller også holdguldet og dermed billet til næste års Europa Cup.

Et revancheløb ved DM 10 km landevej om to uger bliver der ikke tale om. Alm skal på træningslejr på Tenerife, mens Alberte samme weekend skal lave sæsonens første triatlon - på sprintdistancen - ved et world cup-stævne på Gran Canaria.

I den indlagte U20-konkurrence kunne Sophie Søefeldt (Sparta) vinde for andet år i træk, og holdmæssigt blev det også til guld for Sparta.

Abdi løfter pokalen for femte gang
Mændenes løb åbnede lidt dramatisk, da Abdi Hakin Ulad (Hvidovre AM) grundet en misforståelse kom for sent til starten, da han skulle skifte sko forinden. Det kostede ham dog kun en fem sekunders tid, og med den dagsform, han viste, var der rigeligt råd til det. Efter tre kilometer rykkede han fra sine konkurrenter og øgede forspringet støt. Engelske Thomas Wade (HMRC) fik på den sidste omgang arbejdet sig op på en 2. plads - 24 sekunder efter Abdi, mens Mikkel Dahl-Jessen (AGF) på 3. pladsen vandt sølvet. AGF'eren, der lige var vendt hjem fra en vellykket træningslejr i Kenya, tog fra starten kampen op med Abdi.

Cross
Fra starten af løbet, som Abdi kom for sent til.  Abdi skimtes lidt nede i feltet med rødt pandebånd. (Erik Laursen)

"Det knækkede jeg halsen på, og da Wade kom op til mig, mistede jeg motivationen. Resten af turen var ren overlevelse," erkendte Dahl-Jessen, som dog tog en sjælden cross-sejr over Peter Glans, som måtte nøjes med bronze.

"De andre var bare gode i dag. Der er ingen undskyldninger at komme med," lød det fra en ærlig Glans, som på det frosthårde underlag ikke kunne bruge sin velkendte styrke udi mudret terræn.

Godt forfrossen kunne Abdi til sidst løfte Kongepokalen for femte gang på syv år. Dermed er han nu oppe på siden af de to mest vindende i pokalens 113 år lange historie: Steen Walter og Niels Kim Hjorth. Passende nok blev pokalen overrakt af sidstnævnte.

"Jeg havde set frem til i dag at få revanche. Det er dejligt at være tilbage og vinde pokalen igen. Underlaget passede mig godt," lød det fra Abdi, der satser på at føje endnu en titel til den efterhånden store samling ved DM 10 km landevej i Strib d. 17. marts.

Holdløbet blev en tæt afgørelse, hvor Hechmann Mikkeller Racing Club slog AGF med bare 15 sekunder. Dermed kan den helt nye klub se frem til Europa Cup næste år.

I U20-konkurrencen vandt Alexander Seidler Nielsen (HVAM) sin første titel, mens Sparta snuppede holdguldet.